VIDEO: Bol zverejnený oficiálny trailer k seriálu The Tattooist of Auschwitz (Tetovač z Auschwitzu)

NETKY.SK • 13 Marec 2024, 11:30 • 2 min
VIDEO: Bol zverejnený oficiálny trailer k seriálu The Tattooist of Auschwitz (Tetovač z Auschwitzu)

Bol zverejnený trailer k pripravovanému SkyShowtime Original seriálu The Tattooist of Auschwitz (Tetovač z Auschwitzu). Všetky jeho epizódy budú k dispozícii exkluzívne na SkyShowtime od 7. júna.

slovakia

left justify in out

Šesťdielna miniséria na motívy medzinárodného bestselleru od Heather Morris je inšpirovaná skutočným príbehom Lali a Gity Sokolovcov, ktorí sa zoznámili ako väzni v koncentračnom tábore Auschwitz počas holokaustu v období druhej svetovej vojny.

Strhujúci trailer predstavuje staršieho Laliho (Harvey Keitel), ktorý v priebehu spoločného putovania jeho spomienkami na túto dobu rozpráva Heather Morris (Melanie Lynskey) svoje zážitky z Auschwitzu. V traileri uvidíme aj mladšieho Laliho (Jonah Hauer-King) v dobe, keď sa zoznámi s Gitou (Anna Próchniak), do ktorej sa zamiluje.

Trailer obsahuje pôsobivú pôvodnú hudbu od niekoľkonásobného držiteľa Oscara®, skladateľa Hansa Zimmera, a Kary Talve, ktorí zložili i soundtrack k seriálu.

The Tattooist of Auschwitz (Tetovač z Auschwitzu) je príbehom jedného muža, slovenského Žida Laliho (Hauer-King), ktorý je v roku 1942 deportovaný do koncentračného tábora Auschwitz, kde bolo počas holokaustu zavraždených viac ako milión Židov.

Krátko po príchode sa Lali stal jedným z tätowiererov (tetovačov), ktorí mali za úlohu tetovať identifikačné čísla na ruky spoluväzňov. Jedného dňa sa stretne s Gitou (Anna Próchniak), keď jej na ruku tetuje väzenské číslo, a vzplanie medzi nimi láska, ktorá vzdoruje hrôzam okolo nich. Tak sa začína odvážny a nezabudnuteľný príbeh. Pod neustálym dohľadom prchkého nacistického dôstojníka SS Stefana Baretzkiho (Jonas Nay) sa Lali a Gita rozhodnú udržať jeden druhého nažive.

Približne o 60 rokov neskôr sa dnes osemdesiatročný Lali (Keitel) stretáva so začínajúcou spisovateľkou Heather Morris (Lynskey). Nedávno ovdovelý Lali nájde odvahu vyrozprávať svetu svoj príbeh. Keď Lali opisuje Heather svoju minulosť, stretáva s traumami z mladosti a znovu prežíva svoje spomienky na zamilovanie sa na tých najtemnejších miestach.

Seriál The Tattooist of Auschwitz (Tetovač z Auschwitzu) režírovala Tali Shalom-Ezer, výkonnej produkcie sa prostredníctvom svojej spoločnosti Synchronicity Films ujala Claire Mundell. Produkcia bola zaistená v spolupráci so spoločnosťami Sky Studios a All3Media International. Seriál vznikol v koprodukcii Sky a Peacock. Výkonnou producentkou a hlavnou scenáristkou The Tattooist of Auschwitz (Tetovač z Auschwitzu) je Jacquelin Perske spoločne so scenáristami Evanom Placeym (asistent producenta) a Gabbie Asher. Serena Thompson je výkonnou producentkou Sky Studios.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Rubikon
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies