Úrady zmarili teroristický útok v turistickom letovisku

NETKY.SK • 28 Január 2022, 21:16 • 2 min
Úrady zmarili teroristický útok v turistickom letovisku

TUNIS - Tuniské bezpečnostné zložky zadržali ženu vracajúcu sa do krajiny zo Sýrie, ktorá plánovala vykonať samovražedný bombový útok v turistickom letovisku. Podľa agentúry AFP o tom v piatok informovalo tuniské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročnú Tunisanku zadržali 10. januára na letisku v hlavnom meste Tunis. Mladá žena odcestovala v roku 2020 do Turecka, odkiaľ sa vlani dostala do Sýrie, kde ju bližšie nešpecifikované extrémistické skupiny vycvičili na páchanie samovražedných útokov.

 

img

 

Tuniské bezpečnostné zložky v tejto súvislosti zadržali aj ďalšieho teroristu, ktorý mal zadržanej dodať pás s výbušninami pre plánovaný útok. Muž sa navyše v roku 2021 podieľal na plánovaní a príprave teroristických operácií zameraných na dôležitých tuniských štátnych predstaviteľov.

 

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Bezpečnostný odborník Andor Šándor o situácii na Ukrajine a zmluve SR s USA

 

V Tunisku došlo po revolúcii z roku 2011 k sérií útokov džihádistov, pri ktorých zahynuli desiatky príslušníkov bezpečnostných síl aj turistov, pripomína AFP. Mnoho zradikalizovaných Tunisanov odcestovalo do Sýrie a Iraku, kde sa pridali k Islamskému štátu a ďalším militantným skupinám.

 

img

 

Možno vás zaujme: Hekeri zaútočili na ministerstvo spravodlivosti




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies