Mercedes rázne znížil ceny svojich elektromobilov v Číne

NETKY.SK • 16 November 2022, 16:00 • 2 min
Mercedes rázne znížil ceny svojich elektromobilov v Číne

PEKING/STUTTGART - Nemecká automobilka Mercedes-Benz znižuje ceny svojich elektromobilov v Číne, keďže jej odbyt zaostáva za rivalmi. TASR o tom informuje na základe správy Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Automobilová skupina výrazne znížila ceny dvoch elektrických áut (EV) v Číne, v prípade jedného z nich až o vyše 30.000 eur, keďže ostrá konkurencia na najväčšom automobilovom trhu na svete ovplyvňuje jej predaj. Automobilka vo vyhlásení na svojej webovej stránke uviedla, že od stredy znižuje ceny niektorých elektrických modelov, a že zákazníkom, ktorí si autá nedávno kúpili, poskytne dotácie. Zníženie je okamžité, pričom cena modelu EQE na čínskej webovej stránke Mercedesu už v stredu ráno klesla na 478.000 jüanov (65.212,35 eura) z 528.000 CNY (72.033,72 eura) v utorok. Cena luxusného modelu EQS sa v stredu prepadla na 956.000 CNY (130.424,70 eura) z 1,19 milióna CNY (162.348,73 eura) deň predtým. Mercedes urobil tieto škrty, pretože predaje v Číne boli sklamaním, tvrdia zdroje oboznámené s plánmi spoločnosti, ktoré nechceli byť identifikované, pretože informácie sú súkromné. Niektorí predajcovia v Číne už robili propagačné akcie, aby sa pokúsili zvýšiť predaj, pričom dodávky EQS klesli len na 100 kusov za mesiac, dodali zdroje. EQS je plne elektrická verzia vlajkového modelu Mercedesu triedy S, vozidla, ktoré má najpokročilejšie technológie. A hoci je EQS vďaka nízkej streche veľmi aerodynamický, čím sa zväčšuje jeho dojazd na jedno nabitie, zároveň je však na zadných sedadlách menej miesta nad hlavou, čo je nevýhoda na čínskom trhu, kde bohatí zákazníci radšej sedia vzadu, ako by riadili auto sami. Mercedes vo vyhlásení uviedol, že špičkový segment elektrických vozidiel v Číne sa stále vyvíja a mení, najmä v prípade áut s cenou nad 1 milión CNY. Zahraničné automobilové značky zaostávajú za rastúcimi miestnymi výrobcami elektrických vozidiel v Číne. Domáce automobilky sa podieľali takmer 80 % na predaji elektromobilov v prvých siedmich mesiacoch roku 2022, podľa čínskeho združenia výrobcov osobných áut (China Passenger Car Association, CPCA). Mercedes nie je jedinou zahraničnou automobilkou, ktorá reaguje na tlaky čínskeho trhu. Aj americká Tesla miliardára Elona Muska v októbri znížila v Číne ceny celej svojej zostavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona