Vysokopostavený zástupca firmy Nike sa priznal k vražde tínedžera

NETKY.SK • 16 Október 2021, 16:39 • 2 min
Vysokopostavený zástupca firmy Nike sa priznal k vražde tínedžera

BRATISLAVA - Larry Miller chce inšpirovať mladých ľudí, aby neboli násilní a zároveň chce byť príkladom pre bývalých trestancov.

slovakia

left justify in out

Vysokopostavený predstaviteľ firmy Nike v USA sa priznal, že pred 56 rokmi zastrelil tínedžera na ulici vo Philadelphii. Larry Miller prehovoril po prvý raz verejne o vražde z roku 1965 v rozhovore pre magazín Sports Illustrated."Rozožieralo to celé moje vnútro," vyjadril sa k činu, ktorý spáchal ako 16-ročný člen pouličného gangu a skončil aj vo väzení. Snažil sa to tajiť, no teraz o kauze porozprával, keďže na budúci rok chce vydať svoje memoáre. 

 

img

 

Členom skupiny z Cedar Avenue sa stal ako 13-ročný, rýchlo sa zmenil zo svedomitého žiaka na výtržníka, ktorý začal piť alkohol každý deň. Keď jeho priateľa zabil člen iného gangu, zohnal si zbraň, opil sa a s tromi ďalšími kamarátmi vyrazili hľadať spravodlivosť. Namiesto toho však 30. septembra 1965 strelil do hrudníka prvého človeka, ktorého stretli. Bol ním 18-ročný Edward White. "Práve to je na tom ešte horšie, pretože som ho zastrelil bez príčiny," uviedol. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Muž zabíjal v centre mesta! Použil luk a šípy

 

Povedať o svojej minulosti, ktorú skrýval pred deťmi, priateľmi a najbližšími kolegami, bolo pre neho veľmi náročné. "Snažil som sa to skrývať a dúfal som, že ľudia sa o tom nedozvedia." 

 

img

 

Miller pracuje pre Nike od roku 1997. Spolupracoval tiež s firmami Kraft FoodsCampbell Soup. Bol aj prezidentom basketbalového tímu Portland Trail Blazers

 

Uviedol, že v žiadostiach o zamestnanie nikdy neklamal o pobyte za mrežami. Pred rozhovorom údajne informoval o svojej minulosti svojich najbližíšch, medzi ktorých patrí aj legendárny Michael Jordan

 

Možno vás zaujme: Útok v českej škole! Tínedžer napadol spolužiakov

 

V knihe Jump: My Secret Journey from the Streets to the Boardroom, ktorú napísal s najstaršou dcérou, ponúkne detaily incidentu. Porozpráva tiež o pobytoch v zariadeniach pre mladistvých a väzení pre iné zločiny. 

 

img

 

Firma Nike pre BBC News uviedla, že je na Millera hrdá. "Rovnako aj na nádej a inšpiráciu, ktorú jeho životný príbeh ponúka," dodali s tým, že podporujú možnosť dávať bývalým väzňom novú šancu na život

 

K téme krimi: VIDEO: Streľba na pošte! Hlásia troch mŕtvych

 

Miller dúfa, že jeho príbeh pomôže odradiť mladých ľudí od násilia a inšpiruje niekdajších trestancov k tomu, aby vedeli, že aj po prepustení môžu byť pre spoločnosť prospešní. "Ľudská chyba alebo tá najhoršia chyba, akú spravili, by nemala riadiť zvyšok ich života," uzavrel. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona