Úradníci sa snažia maximalizovať pomoc Gaze cez cyperský námorný koridor

NETKY.SK • 22 Marec 2024, 16:00 • 2 min
Úradníci sa snažia maximalizovať pomoc Gaze cez cyperský námorný koridor

NIKÓZIA - Predstavitelia 36 krajín a organizácií sa vo štvrtok stretli, aby prediskutovali spôsoby, ako maximalizovať pomoc Gaze cez cyperský námorný koridor.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí sa zúčastnili zástupcovia Organizácie Spojených národov (OSN), Európskej únie, G7 a mimovládnych organizácií, ktoré sa podieľajú na manipulácii a odosielaní dodávok pomoci do Gazy.

Diskutovali o spôsoboch, ako zlepšiť operáciu, pokiaľ ide o poskytovanie, prepravu a distribúciu pomoci, uviedol cyperský minister zahraničných vecí Constantinos Kombos v Larnake, kde má operácia základňu.

Predstavitelia diskutovali aj o zriadení fondu na financovanie operácie, uviedol Kombos.

Podľa miestnych médií sa Cyprus dohodol s Izraelom na zrušení námornej blokády zavedenej v roku 2007 s cieľom uľahčiť dodávky pomoci do Gazy.

Prvá zásielka pomoci cez cyperský námorný koridor odišla do Gazy 12. marca.

Agentúry OSN a humanitárne organizácie vyjadrili znepokojenie nad hroziacim hladomorom v Gaze. Množstvo pomoci, ktorú Izrael povolil na vstup do Gazy, nedosahuje zúfalé potreby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: American Israelite / IDF
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies