Česi potrápili v Prahe Brazíliu

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 09:23 • 2 min
Česi potrápili v Prahe Brazíliu

PRAHA - Českí futbaloví fanúšikovia si v utorok v pražskom Edene dopriali sviatočný večer, ale chýbala mu povestná čerešnička. Českí reprezentanti v prípravnom zápase s Brazíliou pred vyše 19 000 divákmi po prvom polčase viedli 1:0, do 83. min držali nerozhodný stav, ale nakoniec kapitulovali pod veľkým tlakom renomovaného súpera.

slovakia

left justify in out

Striedajúci Gabriel Jesus gólmi v 83. a 90. min zariadil víťazstvo 3:1 pre výber krajiny 5-násobných majstrov sveta. Brazílčanom síce pre zranenie chýbala ich najväčšia súčasná hviezda Neymar, ale inak prišli do Prahy so silným tímom zloženým z hráčov popredných európskych klubov.

 

Českým hrdinom mohol byť David Pavelka, ktorý v 37. min ľavačkou nekompromisne prekonal brazílsku brankársku jednotku Alissona Beckera. Pre 27-ročného stredopoliara tureckého klubu Kasimpasa Istanbul to bol premiérový strelecký zápis v najcennejšom drese.

 

 

 

 

"Proti Brazílčanom sa celkovo asi nedáva veľa gólov. Preto si to veľmi vážim, je to príjemný pocit. Z pohľadu mužstva to však v konečnom dôsledku nemalo veľký význam, preto som strelil už aj dôležitejšie góly," povedal David Pavelka, cituje ho web isport.blesk.cz. "Viselo mi to vo vzduchu už proti Slovákom či Ukrajincom na jeseň v Lige národov, takže som si vravel, že to konečne môže padnúť," dodal Pavelka.

Lenže vysoký herný štandard z prvej polovice zápasu a najmä čisté konto Česi po zmene strán neudržali. "Dali sme do toho veľké úsilie, vysoko sme napádali a často súpera dostali do úzkych. Strelili sme aj gól, bol to veľmi podarený prvý polčas," hodnotil tréner českého tímu Jaroslav Šilhavý pre české médiá a vzápätí sa vyjadril aj k slabšiemu druhému polčasu:

 

"Dostali sme nešťastný gól na 1:1, prakticky sme ho súperovi sami ponúkli. Potom prišli vynútené zmeny v zostave a narušila sa naša kompaktnosť. Boli sme už rozhádzaní a Brazílčania ukázali, čo vedia." Česi nastúpili proti výberu najúspešnejšej krajiny histórie futbalu s cieľom udobriť si fanúšikov po kvalifikačnom debakli v Anglicku (0:5). "Verím, že sa nám to aspoň sčasti podarilo," podotkol tréner Šilhavý.

 

Česko - Brazília 1:3 (1:0)

Góly: 37. Pavelka – 49. Firmino, 83. a 90. Gabriel Jesus

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona