Objavili priehradu, v ktorej sa môže nachádzať až 30-tisíc obetí genocídy

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 6:35 • 2 min
Objavili priehradu, v ktorej sa môže nachádzať až 30-tisíc obetí genocídy

KIGALI - Rwandské úrady objavili priehradu, v ktorej sa môže nachádzať až 30-tisíc obetí tamojšej genocídy z roku 1994.

slovakia

left justify in out

Označili to za najväčší nález za posledné roky, pričom sa im už podarilo exhumovať 50 tiel. Práce napredujú pomaly aj pre obmedzenia týkajúce sa šírenia nového koronavírusu.

 

 

"Ďalším problémom je, že v priehrade sa nachádza voda, no snažíme sa ju vysušiť," povedal zástupca tamojšej organizácie Ibuka pre agentúru AP. "Robíme všetko pre to, aby sme mŕtvych dôstojne pochovali," dodal.

 


Miesto sa nachádza za hlavným mestom Kigali, na východe krajiny. Úrady uviedli, že priehradu vykopali niekoľko rokov pred genocídou, pričom mala zabezpečiť vodu pre pestovateľov ryže.
 

 

Podľa správy AP, orgány vo východnej Afrike exhunovali 50 z približne 30 000 telesných schránok z rwandskej genocídy v Rwande v roku 1994 v údolnej priehrade mimo hlavného mesta Kigali. 7. apríla si pripomenieme 26 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona