Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
25. apr. 2019Marek
BratislavaBratislava 16°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
13.04.2019 10:00 Gurmán
Upečte si niečo zdravé! Tento koláčik vás dostane
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
13.04.2019 10:00 Gurmán

Upečte si niečo zdravé! Tento koláčik vás dostane



Ak radi maškrtíte, no zároveň sa snažíte o peknú postavu do plaviek, vyskúšajte tento recept!


Recept, ktorý vám dnes ponúkneme pochádza pôvodne od mladého slovenského kuchára. Hovorí si Pepe a venuje sa zdravému vareniu a pečeniu. Tento koláčik je jeden z jeho najpopulárnejších receptov a ihneď si získal srdcia mnohých fanúšikov. Je totiž jednoduchý a chutí skvelo! Takže, ak by ste dnes mali náladu na pečenie, tu je jeden nápad!

 

Potrebovať budeme:

100g jemných ovsených vločiek
100g mletých orechov (vlašské, mandle, kešu, podľa chuti)
100g kvalitného medu (musí byť tekutý)
200g strúhaného kokosu
200g roztopeného masla
2 vajcia
1 nahrubo nastrúhané jablko
1 väčší banán
štipka soli

 

Postup je veľmi jednoduchý. Ovsené vločky si môžeme (ale nemusíme) ešte trochu premlieť s orechmi, pridáme všetky ostatné uvedené suroviny a zamiešame ručne, alebo mixérom. Banán s jablkom si očistíme a nastrúhame nahrubo na strúhadle, pridáme do cesta. Vďaka ovociu bude koláč vláčny a banán ho aj príjemne a zároveň zdravo dosladí.

 

Pokiaľ by ste si chceli recept trochu ozvláštniť, do cesta môžete pokojne pridať napríklad na menšie kúsky pokrájané ďatle, sušené hrozienka, ale aj škoricu alebo iné vhodné korenie, ktoré máte radi. Ak by sa vám náhodou zdalo, že je cesto prihusté, stačí ho trochu zriediť mliekom.

 

Kašovitú hmotu následne vylejeme do vymastenej a ovsenými vločkami vysypanej tortovej alebo inej formy s priemerom cca 24 centimetrov a pečieme prvých desať minút na 180 stupňoch, potom na 170 stupňoch ďalších zhruba 40 minút. Koláčik by mal byť hotový, keď je na vrchu pekne zlatistý.

 

Tak a teraz chýba už len uvariť si kávičku!



reklama


Zdroj: netky IK

Foto:  Pixabay/Unsplash



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok