Upečte si niečo zdravé! Tento koláčik vás dostane

NETKY.SK • 13 Apríl 2019, 10:0 • 2 min
Upečte si niečo zdravé! Tento koláčik vás dostane

Ak radi maškrtíte, no zároveň sa snažíte o peknú postavu do plaviek, vyskúšajte tento recept!

slovakia

left justify in out

Recept, ktorý vám dnes ponúkneme pochádza pôvodne od mladého slovenského kuchára. Hovorí si Pepe a venuje sa zdravému vareniu a pečeniu. Tento koláčik je jeden z jeho najpopulárnejších receptov a ihneď si získal srdcia mnohých fanúšikov. Je totiž jednoduchý a chutí skvelo! Takže, ak by ste dnes mali náladu na pečenie, tu je jeden nápad!

 

Potrebovať budeme:

100g jemných ovsených vločiek
100g mletých orechov (vlašské, mandle, kešu, podľa chuti)
100g kvalitného medu (musí byť tekutý)
200g strúhaného kokosu
200g roztopeného masla
2 vajcia
1 nahrubo nastrúhané jablko
1 väčší banán
štipka soli

 

Postup je veľmi jednoduchý. Ovsené vločky si môžeme (ale nemusíme) ešte trochu premlieť s orechmi, pridáme všetky ostatné uvedené suroviny a zamiešame ručne, alebo mixérom. Banán s jablkom si očistíme a nastrúhame nahrubo na strúhadle, pridáme do cesta. Vďaka ovociu bude koláč vláčny a banán ho aj príjemne a zároveň zdravo dosladí.

 

Pokiaľ by ste si chceli recept trochu ozvláštniť, do cesta môžete pokojne pridať napríklad na menšie kúsky pokrájané ďatle, sušené hrozienka, ale aj škoricu alebo iné vhodné korenie, ktoré máte radi. Ak by sa vám náhodou zdalo, že je cesto prihusté, stačí ho trochu zriediť mliekom.

 

Kašovitú hmotu následne vylejeme do vymastenej a ovsenými vločkami vysypanej tortovej alebo inej formy s priemerom cca 24 centimetrov a pečieme prvých desať minút na 180 stupňoch, potom na 170 stupňoch ďalších zhruba 40 minút. Koláčik by mal byť hotový, keď je na vrchu pekne zlatistý.

 

Tak a teraz chýba už len uvariť si kávičku!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona