HLAS - SD: Snahu Progresívneho Slovenska siahnuť na dôchodky považujeme za škandalóznu.

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 12:50 • 2 min
HLAS - SD: Snahu Progresívneho Slovenska siahnuť na  dôchodky považujeme za  škandalóznu.

Strana HLAS - sociálna demokracia považuje snahu Progresívneho Slovenska riešiť podfinancovanie sociálnych služieb na úkor krátenia dôchodkov za škandalóznu.

slovakia

left justify in out

Takýto návrh riešenia predstavil na diskusii Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb sociálny a ekonomický expert tejto strany Tomáš Hellebrand, podľa ktorého sú dôchodky na Slovensku v rámci EÚ nadpriemerné. “My prítomní hostia diskusie sme neverili vlastným ušiam, keď to z úst pána Hellebrandta zaznelo. Sociálne služby treba dofinancovať zvýšením štátneho príspevku a nie tým, že sa siahne na dôchodky. Seniori sú už aj tak v ťažkej situácii, ich kúpyschopnosť je nízka a takmer  polovica z nich žije pod hranicou chudoby,” uviedol podpredseda strany HLAS  Erik Tomáš, pričom pripomenul, že ich strana  v tomto volebnom období predložila zákon, ktorý mal zlepšiť financovanie sociálnych služieb, ale bývalá vládna koalícia ho nepodporila. “Nepôjdeme do vlády so stranou, ktorá by chcela siahnuť na dôchodky. Strana HLAS naopak už v opozícii presadila mimoriadne zvýšenie dôchodkov i rozmrazenie minimálnych dôchodkov a rovnako sa budeme správať k seniorom aj vo vláde,  pokiaľ získame dostatočnú dôveru voličov, dodal Tomáš s tým, že súčasťou volebného programu HLASU i Národnej petície za zmenu je skutočný 13. dôchodok vo výške priemerného dôchodku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies