Ukrajinský prezident Zelenskyj hovorí, že Rusi na Ukrajine zničili viac než 60 múzeí a galérií

NETKY.SK • 26 Apríl 2023, 11:15 • 2 min
Ukrajinský prezident Zelenskyj hovorí, že Rusi na Ukrajine zničili viac než 60 múzeí a galérií

KYJEV - Viac než 60 múzeí a galérií v rôznych oblastiach Ukrajiny bolo zničených alebo poškodených okupantmi. Uviedol to v utorok večer ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

slovakia

left justify in out

Viac než 60 múzeí a galérií v rôznych oblastiach Ukrajiny bolo "zničených alebo poškodených okupantmi", uviedol v utorok večer ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR informuje na základe správy stanice CNN.

 

Zelenskyj v pravidelnom večernom príhovore uviedol, že počas utorkového ruského útoku raketami typu S-300 na vlastivedné múzeum v meste Kupiansk v Charkovskej oblasti prišli o život dve ženy. Toto mesto je od frontovej línie vzdialené približne desať kilometrov. Ukrajinský prezident tiež dodal, že v dôsledku ruského útoku bol zničený aj kostol v Chersonskej oblasti na juhu krajiny.

 

"Tento kostol sa stal jedným zo stoviek kostolov a svätýň zničených ruskými útokmi," povedal Zelenskyj. Zároveň uviedol, že ruské jednotky vtrhli do domu krymskotatárskeho ľudskoprávneho aktivistu Abdurešita Džepparova na Moskvou anektovanom ukrajinskom polostrove Krym. "Je jedným z predstaviteľov krymskotatárskeho národného hnutia, ľudskoprávny aktivista, občan Ukrajiny. Nie je známe, kde sa teraz nachádza a čo sa s ním deje," povedal podľa CNN Zelenskyj.

 

"Nikto sa nikde nemôže cítiť bezpečne, pokiaľ nie je agresor porazený. Dokazuje to každý deň na Ukrajine – všetko, čo robia ruské jednotky a spravodajské služby okupantov na našom území proti našim ľuďom. A to je to, o čom snívajú, že prinesú aj do krajín iných národov... Celý svet to vie," uviedol ukrajinský prezident na sociálnej sieti Facebook.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies