Zabavte sa s nami. Toto sú tri vynálezy, ktoré ešte neexistujú, ale raz by mohli!

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 10:00 • 2 min
Zabavte sa s nami. Toto sú tri vynálezy, ktoré ešte neexistujú, ale raz by mohli!

Ktovie, kde by sme boli, keby Bell nevymyslel telefón, keby sa vďaka Gutenbergovi nevynašla kníhtlač, keby Edison nepriniesol do sveta žiarovku. Keby neboli postele, kam by sme si ľahli a keby niet dáždnikov, čo by nás ochránilo pred lejakom? Veľa toho vzniklo, čo nám prinieslo obohatenie, aj keď aj to je asi slabé slovo, lebo je pravdou, a to napíšem bez obáv, že je nemysliteľné predstaviť si žitie bez niektorých vecí.

slovakia

left justify in out

O vynálezoch, čo nás zachraňujú, iste spíšeme články, ale teraz, práve teraz, radšej využime fantáziu. Veď ani to nie je na škodu a predstavme si, aké by to bolo, keby...

 

Zrkadlo

 

Pamätáte si na rozprávku o Snehulienke a jej úžasných pomocníkoch trpaslíkoch, ktorých bolo presne sedem? Jasné, že ste nezabudli, ale keby náhodou, v príbehu sa vyskytovalo jedno veľmi výnimočné zrkadlo, ktoré odpovedalo. Zlá kráľovná mu dávala zakaždým rovnakú otázku, vraj nech jej povie, kto je najkrajší na celom svete, a beda nastala, keď neoznačilo ju, ale úbohú Snehulienku.

 

img

čarovné hovoriace zrkadlo a zlá kráľovná

 

Keby skutočne jestvovalo hovoriace zrkadlo, bolo by to vskutku výnimočné a fascinujúce, ale najideálnejšie by bolo, ak by, napríklad:

upozorňovalo na neupravený vzhľad a dávalo odporúčanie, čo kde napraviť,

pochválilo každého, lebo by si vždy vynašlo dôvod

a by vystríhalo, keby sme sa doň pozerali pričasto.

 

Jáj, to by teda bolo, jednak by sebavedomia len tak rástli, ale, samozrejme, zdravo a malo by to iste veľa-preveľa výhod.

 

Diktafón

 

V súčasnosti sú viaceré spôsoby, ako si zaznamenať myšlienky. Najtradičnejšou metódou je zapisovanie, ale povedzme si úprimne, na to vždy nemáme náladu, a keď sme uponáhľaní, tak ani čas. Preto je užitočné nahrávať si na diktafón, ktorý teraz už máme k dispozícii aj v mobiloch, jednoducho len stlačíme a povieme, na čo by sme neradi zabudli. Nejeden umelec si takto zabezpečil, aby mu z hlavy nespadli námety na piesne či básne, ale poslúži to rovnako dobre pre kohokoľvek, bez ohľadu na pracovné zameranie.

 

img

diktafón - veľmi užitočná a cenná vychytávka

 

Keby ale ktosi vymyslel taký diktafón, prostredníctvom ktorého by sme si uchovávali pocity, viete, zostali by nám emócie, a my by sme si kedykoľvek smeli spomenúť, ako sme sa cítili vtedy a vtedy. Ak by sme sa na niekoho hnevali, zalistovali by sme v pocitovom nahrávači a ihneď by sa náš hnev zmenšil, lebo by nám srdce pri pozitívnych emóciách z minulosti pookrialo. Navyše by sa nám uľavilo, keď by nám bolo smutno, lebo by sme sa takto vedeli rozpomínať na tie najširšie úsmevy a najrozžiarenejšie tváre. Povedzte, či by to nebolo fantastické!

 

Hodinky

 

No a nakoniec sa trošku porozprávajme o hodinkách. Tie už sú tiež všelijaké, s rozmanitými funkciami, aj si zmeriame pulz či teplotu, ale na zahodenie by nebolo, keby sa zrodili hodinky upozorňujúce na čosi iné. Skúmali by, akým aktivitám sa počas dňa venujeme a na základe toho by nám pripomenuli, koľko hodín sme strávili hlúposťami a koľko by sme ešte mohli urobiť niečo skutočne zmysluplné. Boli by to vlastne hodinky, ktoré by nás naučili kvalitnejšie žiť, lebo by nás nenechávali päť hodín posedávať len tak, dávali by nám na zreteľ, že vonku na nás čaká všetko. Celý svet. Celá naša budúcnosť.

 

img

hodinky - pre niekoho záležitosť štýlu, pre iného zas neodmysliteľná súčasť dňa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies