Ukrajinskí poslanci zrušili kontroverzné zákony o demonštráciách

NETKY.SK • 28 Január 2014, 12:42 • 2 min
Ukrajinskí poslanci zrušili kontroverzné zákony o demonštráciách

KYJEV - Ukrajinskí poslanci v utorok zrušili kontroverznú legislatívu, ktorá sprísňovala podmienky masového zhromažďovania. Išlo pritom o kľúčovú požiadavku opozície.

slovakia

left justify in out

Po utorkovom hlasovaní zachvátil rokovaciu sálu v ukrajinskom parlamente búrlivý potlesk a opoziční zákonodarcovia vstali zo svojich lavíc. Za zrušenie legislatívy hlasovalo 361 poslancov, proti boli len dvaja. Kontroverzné zákony schválili prevažne vládni poslanci za Stranu regiónov prezidenta Viktora Janukovyča ešte začiatkom januára.

Janukovyč po pondelňajšom stretnutí s lídrami opozície súhlasil so zrušením sporných zákonov o demonštráciách, ktoré krátko po vstupe do platnosti vyvolali násilné nepokoje v centre Kyjeva. Janukovyč sa trojicou lídrov predbežne dohodol aj na prepustení zadržaných demonštrantov, no pod podmienkou, že z Kyjeva zmiznú barikády a demonštranti opustia vládne budovy. Ukrajinský premiér Mykola Azarov medzitým odstúpil zo svojej funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies