Autodopravcovia z UNAS sa dištancovali od pripravovaného štrajku a blokády hraničných priechodov. S ministrami sú pripravení rokovať

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 09:07 • 2 min
Autodopravcovia z UNAS sa dištancovali od pripravovaného štrajku a blokády hraničných priechodov. S ministrami sú pripravení rokovať

BRATISLAVA - Autodopravcovia nebudú v piatok (9. júla) blokovať žiadne hraničné priechody, ani sa nezapoja do protestných akcií voči sprísneniu hraničných kontrol.

slovakia

left justify in out

Tie sa pripravujú okrem iného aj prostredníctvom sociálnych sietí na celom Slovensku. Predseda Únie dopravcov Slovenska (UNAS) Stanislav Skala skonštatoval, že autodopravcov znepokojuje aj zneužívanie fotografií z ich protestov z rokov 2010 a 2020 pri príprave spomínanej blokády hraničných priechodov.

 

Ako dodal, UNAS sa v plnom rozsahu dištancuje od tohto štrajku. „Presne vieme, za čo bojujeme a máme presne stanovené kritéria v rámci dopravy za čo UNAS bojoval a naďalej bojuje," zdôraznil Stanislav Skala.

UNAS sa aktuálne snaží dostať k jednému stolu predstaviteľov rezortov dopravy, hospodárstva a financií s cieľom nájsť čo najrýchlejšie a najefektívnejšie spôsoby pomoci autodopravcom, ktorých veľmi negatívne zasiahla pandémia koronavírusu.

 

O realizáciu takéto rokovania sa snaží niekoľko týždňov aj rezort dopravy, zatiaľ neúspešne. Minister dopravy Andrej Doležal viackrát pripomenul, že podporuje takúto diskusiu, ale osobne nemôže zaručiť aj účasť ministrov hospodárstva a financií na rokovaniach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies