Giro d'Italia: 7. etapu si ukoristil Demare, so Saganom zvádzal súboj až do cieľovej čiary

NETKY.SK • 9 Október 2020, 17:52 • 2 min
Giro d'Italia: 7. etapu si ukoristil Demare, so Saganom zvádzal súboj až do cieľovej čiary

BRINDISI -

slovakia

left justify in out

Opäť to boli centimetre

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil druhé miesto v piatkovej 7. etape 103. ročníka Giro d'Italia. Jazdca stajne Bora-Hansgrohe pokoril na 143 km dlhej trati z Matery do Brindisi v záverečnom špurte Francúz Arnaud Demare. Pretekár tímu Groupama - FDJ si pripísal na konto už tretí etapový vavrín a upevnil si post lídra bodovacej súťaže. Za Demaroom a Saganom finišoval Austrálčan Michael Matthews zo Sunwebu. Ružový dres lídra celkovej klasifikácie si udržal Portugalčan Joao Almeida.

 

 

Rýchlostná prémia 

Už niekoľko kilometrov po štarte sa od pelotónu odtrhla štvorčlenná skupinka, v ktorej boli Thomas de Gendt (Lotto-Soudal), Josef Černý (CCC), Simon Pellaud (Androni Giocattoli) a Marco Frapporti (Vini Zabu)). Únik však nemal dlhé trvanie. Pred prvou rýchlostnou prémiou v Tarante zaútočili Simon Pellaud (Androni Giocattoli–Sidermec) s Marcom Frapportim (Vini Zabu-KTM). Pellaud získal dvanásť bodov, Frapporte osem. Sagan finišoval piaty tesne za Demarom a pripísal si na konto štyri body.

 

img

 

Na druhej rýchlostnej prémii v Grottaglie najlepší šprintéri nezasiahli do bojov o bonusové sekundy. Jej víťazom sa stal Manuele Boaro z Astany. Pred bránou označujúcou métu 45 km do cieľa prišlo v strede balíka k hromadnému pádu. Vpredu sa vytvorila skupina s víťazom dvoch etáp na tohtoročnom Gire Talianom Filippom Gannom, ktorá si postupne vytvorila vyše minútový náskok. Stíhať sa ich vydala ďalšia skupina vedená Rusom Ilnurom Zakarinom.

 

 

Dvadsať kilometrov pred páskou sa obe skupiny spojili a bolo jasné, že o víťazovi rozhodne záverečný špurt. V ňom sa opäť presadil v cyklámenovom drese jazdiaci Demare a upevnil si pozíciu vedúceho muža bodovacej súťaže.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies