Ona bude mať 18 a on zasa 40. Môže takýto vzťah fungovať?

NETKY.SK • 21 December 2020, 07:34 • 2 min
Ona bude mať 18 a on zasa 40. Môže takýto vzťah fungovať?

Zakázané ovocie chutí najlepšie. Hovorí sa to odnepamäti a nejeden si pravdivosť myšlienky odskúšal, takpovediac, na vlastnej tenkej koži.

slovakia

left justify in out

Nepísaný zákon
Nie je nijaké písané pravidlo, že mladšia dievčina sa nesmie zaľúbiť do staršieho a o niečo zrelšieho muža, to nie. Ale existuje akýsi nepísaný zákon, ktorý vraví, že také niečo je nielen nemorálne, ale aj neúprimné. Väčšinou sa totiž za podobným vzťahom hľadá chamtivosť a túžba omladnúť.

 

img

 

V tomto prípade však platí, že tajomstvo srdca pozná iba jeho nositeľ, a tak vynášať rozsudok je zbytočné.
Aj nová slovenská autorka T.J. Lex je o tom presvedčená, inak by nenapísala knihu Za hranicami rozkoše.

 

Sťahovanie
Mladučká Liana je nútená opustiť východnú časť Slovenska a na isté obdobie sa presťahovať do veľkej a zvodnej Bratislavy. Nápad pochádza z matkinej mysle, a keďže jej do plnoletosti ešte malý kúsoček predsa len chýba, musí sa podvoliť želaniu a pokúsiť sa zmenu si spríjemniť čo najviac.

 

Bývať má u tety Ivety, matkinej sestry, ktorá ju privíta s otvoreným srdcom na dlani. Nanešťastie, teta je vydatá a jej manžel Alexander nie je príchodom dievčiny ani trochu nadšený. Nevraživosť dáva najavo viac, ako by sa patrilo, a tak sa Liana prispôsobuje nielen neznámemu prostrediu, ale aj svetu uštipačných poznámok.

 

img

 

Príťažlivosť
Čím dlhšie dievčina zotrváva v dome, tým horšie sa jej tam dýcha. Z nepriateľstva medzi ňou a Alexandrom, sa totiž odtrhne nenávisť a hranica sa prekračuje. Najskôr je to nebadané, takmer sa to nedá povšimnúť si. Neskôr ale príťažlivosť prevezme nadvládu a môže sa začať hra na pretvárku, neveru a zápletku zamotávajú aj postupne čoraz temnejšie tajomstvá.

 

Nebude to nikto
Keby jedinú prekážku v romanci tvoril vekový rozdiel, možno by nebolo také nemožné vyhrať nad predsudkom. Ale čo urobiť so skutočnosťou, že on je ženatý a navyše so ženou, ktorá je súčasťou rodiny?

 

Také niečo sa nedá len tak obísť, pretože výhra neprichádza do úvahy. Každý napokon prehrá a odnesie si z boja viac ako jeden škrabanec.
Za hranicami rozkoše je príbeh, ktorý pre milovníka žánru bude vynikajúcou voľbou. Je svieži, prudko reálny a dokonca sa v ňom nájde aj niečo na zamyslenie. Láska napokon nie je taká všemocná, či áno?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies