AKTULIZÁCIA: Metod Špaček sa stal novým vedúcim prezidentskej kancelárie

NETKY.SK • 18 Január 2021, 14:10 • 2 min
AKTULIZÁCIA: Metod Špaček sa stal novým vedúcim prezidentskej kancelárie

„Veľmi ma teší, že pán Špaček prijal moju ponuku. Som rada, že Kanceláriu prezidenta SR povedie aj v ďalšom období profesionál s dlhoročnými skúsenosťami,“ uviedla Čaputová. Od soboty 16. januára je novým vedúcim Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky Metod Špaček.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA

 

Hovorca prezidentky Martin Strižinec doplnil, že po odchode Petra Bátora z funkcie poradcu prezidentky pre zahraničnú politiku, bezpečnosť a obranu na post vedúceho Stálej delegácie SR pri NATO, prebrala jeho agendu Jana Kobzová. Tá je dočasne poverená riadením Odboru zahraničnej politiky KP SR.

 

 

Pôvodný článok 

 

Od soboty 16. januára je novým vedúcim Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky Metod Špaček. Do funkcie ho vymenovala Zuzana Čaputová. 

„Veľmi ma teší, že pán Špaček prijal moju ponuku. Som rada, že Kanceláriu prezidenta SR povedie aj v ďalšom období profesionál s dlhoročnými skúsenosťami,“ uviedla Čaputová.

 

 

img

Prezidentka sa poďakovala doterajšiemu vedúcemu, Štefanovi Rozkopálovi, ktorý vo funkcii pôsobil od júla 2015. Rozkopál bude po odchode z prezidentskej kancelárie zasa pôsobiť v diplomatických službách.

Metod Špaček vyštudoval právo na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, doktorát má z medzinárodného, európskeho a ústavného práva z Právnickej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe. Má dlhoročné skúsenosti hlavne z oblasti medzinárodného práva, diplomacie a pôsobenia na rôznych pozíciách na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Pôsobil ako riaditeľ Odboru medzinárodného práva. Bol tiež splnomocnencom vlády SR v konaní pred Medzinárodným súdnym dvorom v Haagu vo veci Sústavy vodných diel Gabčíkovo-Nagymaros, zástupcom veľvyslanca SR v Maďarsku a pôsobil aj ako právny poradca v rámci Stálej misie SR pri OSN v New Yorku. Počas predsedníctva SR v Rade Európskej únie v roku 2016 predsedal jej rôznym pracovným skupinám.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies