Ak si urobíte selfie na tejto pláži, hrozí vám trest smrti!

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 12:25 • 2 min
Ak si urobíte selfie na tejto pláži, hrozí vám trest smrti!

Thajský ostrov Phuket prišiel s veľmi kontroverzným zákonom, vraj v záujme bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

O ostrove Phuket v Thajsku ste už možno čo-to počuli. Každým rokom je medzi turistami z celého sveta vychýrenejší a môžu zato zrejme do vysokej miery práve sociálne siete s fotkami, ktoré na nich ľudia publikujú. Tento neveľký ostrov má totiž jednu zvláštnosť, ktorá je pre turistov veľmi atraktívna. Jedna z jeho pláží sa nachádza v tesnej blízkosti pristávacej dráhy medzinárodného letiska.

 

Pláž Maj-kchao sa stala ideálnym miestom pre každého turistu, ktorý si svoju dovolenku nedokáže predstaviť bez pravidelného publikovania svojich fotografií na sociálnych sieťach. Preto Twitter, Facebook aj Instagram pravidelne zaplavujú viac i menej originálne zábery pristávajúcich lietadiel, ktoré prelietavajú naozaj vo veľmi malej výške ponad spomínanú pláž. To je však už minulosť.

 

 

Ak by ste sa na tento ostrov chystali vedzte, že „selfíčku“ s lietadlom rútiacim sa priamo na vás si už neurobíte. Jedine, ak by vás omrzel život. Mieste úrady totiž prišli s mimoriadne radikálnym zákonom. Nakoľko sa domnievajú, že fotiaci sa návštevníci pláže rozptyľujú pilotov pristávajúcich lietadiel, za takýto záber by ste mohli dostať trest smrti!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amazing picture 👌✈️ #mundorepost 📸 @ler_chek

Príspevok, ktorý zdieľa mundo📸repost♻️ (@mundo.repost),

Samozrejme, to je krajná sankcia, no v novom zákone sa spomína. Za porušenie nariadenia hrozí tiež 20 rokov za mrežami alebo pokuta vo výške 40 000 bahtov, teda približne 1 113 eur.

 

Tamojšia verejnosť nemilosrdnou legislatívnou zmenou nadšená nie je. Tvrdia, že ak pláž Maj-kchao zatvoria, ostrov príde o veľké množstvo turistov a tým pádom aj o príjmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies