Ukrajinci sa môžu učiť slovenčinu aj prostredníctvom jazykovej aplikácie

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 16:30 • 2 min
Ukrajinci sa môžu učiť slovenčinu aj prostredníctvom jazykovej aplikácie

BRATISLAVA – Ukrajinskí občania, ktorí z dôvodu vojnového konfliktu prišli na Slovensko, sa môžu bezplatne učiť slovenčinu prostredníctvom jazykovej aplikácie LangBee. Aplikácia im umožní učiť sa jazyk na mobile, tablete alebo počítači.

slovakia

left justify in out

On-line kurzy slovenčiny pre Ukrajincov vytvorila ukrajinská študentka Univerzity Komenského v Bratislave Dana Gorbunová. Aktuálne sú v aplikácii dostupné kurzy pre začiatočníkov a ďalšie budú postupne pribúdať. Kurzy obsahujú slovíčka, frázy, gramatiku aj učenie výslovnosti. Slovnú zásobu si používateľ v aplikácii precvičuje prostredníctvom ôsmich rôznych metód a umelá inteligencia učenie individuálne prispôsobuje každému používateľovi. Na precvičovanie ponúka častejšie tie slová, v ktorých robí používateľ chyby.

 

img

 

Od apríla je aplikácia dostupná aj v ukrajinskom jazyku. Každý kurz obsahuje približne 150 slov/fráz rozdelených do balíkov. Balíky sa postupne odomykajú, až po úspešnom absolvovaní testu môže používateľ postúpiť o úroveň vyššie. „Aj nás situácia na Ukrajine ľudsky veľmi zasiahla a ihneď sme sa rozhodli v rámci našich možností pomôcť. Prvým krokom bolo sprístupnenie našej aplikácie WocaBee školám na výučbu slovenského jazyka pre ukrajinských žiakov,“ povedal autor aplikácie Michal Ošvát.

 

Možno vás zaujme: Budaj zvolá k zvozom zálohovaných fliaš okrúhly stôl, cez sviatky zvoz posilnia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies