Zdajú sa vám vaše sny nedosiahnuteľné? Prečítajte si niekoľko silných dôvodov prečo by ste sa nikdy nemali vzdať

NETKY.SK • 2 December 2023, 09:30 • 2 min
Zdajú sa vám vaše sny nedosiahnuteľné? Prečítajte si niekoľko silných dôvodov prečo by ste sa nikdy nemali vzdať

Vzdať sa svojich snov je jedným z najjednoduchších a zaručených spôsobov, ako zabezpečiť svoje zlyhanie. Vzdávame sa, pretože sa veci stávajú ťažkými, vzdávame sa, pretože sme beznádejní, vzdávame sa, pretože sa bojíme zlyhania, vzdávame sa, pretože úspech je neistý, vzdávame sa, pretože bolesť sa stáva neznesiteľnou, vzdávame sa... Je veľa dôvody, prečo sa vzdávame. My vám však prinášame dôvody prečo bojovať ďalej.

slovakia

left justify in out

Existuje veľa príčin vzdania sa. Jednou z príčin je strach zo zlyhania . Keď sa ľudia boja zlyhania, často to vzdajú skôr, ako vôbec začnú. Môžu mať tiež pocit, že nie sú dosť dobrí alebo že nemajú na to, aby uspeli. Nakoniec sa niektorí ľudia vzdajú, pretože nemajú systém podpory. Ak nemajú nikoho, kto by ich povzbudil alebo im pomohol zostať na správnej ceste, môžu sa vzdať z čírej frustrácie.

Poďme však na dôvody prečo ešte vydržať:

Došli ste už tak ďaleko

Začali ste cestu a už ste tak ďaleko. Teraz máte väčšiu pravdepodobnosť úspechu v porovnaní s tým, keď ste ani nezačali. Každým dňom, keď sa posúvate vpred, vaša pravdepodobnosť úspechu sa zvyšuje. Ale teraz, ak to vzdáte, všetko tvoje doterajšie úsilie bude zbytočné.

 A nikdy neviete, ako bližšie k úspechu ste, keď to vzdáte. Možno ste len pár centimetrov od víťazstva.

„Prežitie sa dá zhrnúť do troch slov – nikdy sa nevzdávaj. To je vlastne jadro. Len to skúšaj ďalej."
-Bear Grylls

Ešte nie ste v cieli

Jedným z najsilnejších dôvodov, prečo by ste sa nemali vzdávať, je, že ste ešte nedosiahli to, čo ste chceli. A pokiaľ ste nažive a duševne zdraví, musíte sa snažiť. Ak máte chuť to vzdať, opýtajte sa sami seba, prečo ste začali túto cestu. Nech je to čokoľvek, pripomeňte si, prečo ste začali. Pripomeňte si, že ste nedosiahli to, čo ste chceli. Pripomeňte si, že ak sa vzdáte, nepomôže vám to dosiahnuť.

„Naša najväčšia slabosť spočíva v tom, že sa vzdávame. Najistejším spôsobom, ako uspieť, je vždy to skúsiť ešte raz.“
- Thomas Edison

Úspech je vždy ťažký

Veľa ľudí tvrdo precuje, zostávajú oddaní a disciplinovaní. Ale keď sa veci skomplikujú, je pre nich ťažké pokračovať a začnú uvažovať o tom, že to vzdajú.

Dosiahnutie úspechu nie je nikdy ľahké; to nikdy nebolo; nikdy nebude. Keby to bolo jednoduché, robil by to každý a každý by bol úspešný. Ale v skutočnosti len veľmi málo ľudí dosiahne mimoriadny úspech, pretože len veľmi málo ľudí zaplatí jeho cenu.

Dôležité sú zlyhania

Neúspechy sú oveľa cennejšie ako úspechy, pretože nás robia silnejšími, múdrejšími a pripravujú na úspech. Mnoho ľudí sa však vzdáva, pretože sa obávajú, že zlyhajú, ako keby ich zlyhanie zabilo.

Nemôžete sa vzdať, aj keď máte hlboký strach zo zlyhania. Musíte ísť vpred, pokiaľ nedosiahnete to, čo ste chceli. Ak zlyháte, poučíte sa; ak uspejete, dosiahnete svoj cieľ; ale ak to vzdáte, vrátite sa s prázdnymi rukami. Vzdať sa je oveľa horšie ako zlyhať

Vzdaním sa veci ešte zhoršia

V súčasnosti je to najjednoduchšia cesta, no v budúcnosti najbolestnejšia. Rast a pokrok sú to, vďaka čomu sa cítime lepšie. Dávajú nám silu a vieru, že naša budúcnosť je jasnejšia!

Zdroje:

https://www.expords.com/why-you-should-never-give-up/

https://intralifestyle.com/why-you-should-never-give-up-in-life/

https://peacefulsoul.co/the-mind/guides/why-you-should-never-give-up-in-life-no-matter-what/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: guardian.ng
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies