Ukrajina pohrozila vrátením diel na frontovú líniu, ak bude situácia eskalovať

NETKY.SK • 16 November 2015, 14:06 • 2 min
Ukrajina pohrozila vrátením diel na frontovú líniu, ak bude situácia eskalovať

KYJEV - Ukrajina dnes varovala, že vráti svoje delostrelectvo na frontovú líniu na východe krajiny, ak dôjde k ďalšiemu vyostreniu tamojšej situácie. Urobila tak po jednom z najkrvavejších víkendov na Donbase za ostatné mesiace, uviedla agentúra Reuters, podľa ktorej sa z porušovania prímeria obviňujú obe strany konfliktu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ak sa situácia ešte zhorší, velitelia našej armády budú nútení vrátiť delostrelectvo a mínomety na prvú obrannú líniu, aby bránili ukrajinské pozície a chránili životy našich vojakov," uviedol na brífingu hovorca tzv. protiteroristickej operácie (ATO) Andrij Lysenko.

 

Hovorca ukrajinskej armády Vladyslav Selezňov dnes informoval, že počas uplynulého víkendu zahynuli na východe krajiny štyria ukrajinskí vojaci. Jeden vojak prišiel o život a ďalších osem utrpelo zranenia v nedeľu počas bojového stretu so separatistami, zatiaľ čo traja zahynuli pri sobotňajšej explózii míny, uviedla agentúra Interfax-Ukrajina.

 

Ukrajinská armáda hovorí o opakovaných útokoch separatistov na vládne pozície v oblasti Donecka, Luhanska a Mariupolu. Proruské sily však obvinili ukrajinskú stranu z porušovania prímeria a používania tankov a mínometov.

 

Na rokovaniach, ktoré sa konali vo februári tohto roku v bieloruskom Minsku, sa obe strany dohodli na zastavení paľby a odsune ťažkej bojovej techniky, ako aj na zmenách v ústave, decentralizácii a osobitnom štatúte Doneckej a Luhanskej oblasti. Dohoda o prímerí sa však sporadicky porušuje a dochádza k obnovovaniu bojov, aj s obeťami na životoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies