Máme najhorší nástup tretej vlny. Marek Krajčí pozná dôvody

NETKY.SK • 11 Október 2021, 08:59 • 2 min
Máme najhorší nástup tretej vlny. Marek Krajčí pozná dôvody

BRATISLAVA - Bývalý minister zdravotníctva navrhol, ako by malo vyzerať testovanie Slovákov. So svojimi postrehmi prišli tiež Jana Bittó Cigániková, Vladimír Baláž či Richard Raši.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovensko má spomedzi okolitých krajín najhorší nástup tretej vlny pandémie nového koronavírusu a rýchly nárast úmrtí na toto ochorenie. Dôvodom je aj nízka zaočkovanosť obyvateľstva. Skonštatoval to poslanec Národnej rady (NR) SR a exminister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) v diskusnej relácii TA3 V politike. Pod zlú situáciu sa podľa neho podpísal aj odmietavý postoj mnohých politikov k očkovaniu či nezvládnutá distribúcia samotestov na nový koronavírus do škôl pre žiakov a ich rodičov. "Ďalšie testovanie ľudí by bolo vhodné, ale len v ohniskách, nie celoplošné," povedal Krajčí.

 

img

 

S tým, že kompetentní nezvládli distribúciu samotestov do škôl, súhlasila aj šéfka zdravotníckeho výboru NR SR Jana Bittó Cigániková (SaS). Na zlepšenie úrovne očkovania je potrebné podľa nej zlepšiť komunikáciu a poskytovať ľuďom reálne informácie a čísla, napríklad vo forme odlíšenia očkovaných a neočkovaných v rámci celkového počtu nakazených.

 

img

 

Poslankyňa zároveň rázne odmietla opätovné zavedenie núdzového stavu, keďže je k dispozícii očkovanie aj testovanie. Odmietla aj možnosť zavedenia povinného očkovania pre vybrané skupiny obyvateľstva.

 

K téme: Tretiu dávku nepotrebujú zaočkovaní, ktorí prekonali COVID-19

 

Podľa nej by sa to mohlo podpísať pod odchod zdravotníkov či sociálnych pracovníkov, ktorí očkovaniu neveria. "Musíme skôr s ľuďmi pracovať a poskytovať im dostatočné informácie," reagovala Bittó Cigániková.

 

img

 

Poslanec NR SR Vladimír Baláž (Smer-SD) vidí za nízkou zaočkovanosťou chýbajúceho lídra v tejto otázke či spôsob komunikácie o problematike. Rovnako odmieta zavedenie núdzového stavu aj celoplošného testovania. 

 

Možno vás zaujme: Švédsko pozastavilo očkovanie vakcínou od Moderny. Má vážne dôvody

 

Nezaradený poslanec NR SR, podpredseda strany Hlas-SD a exminister zdravotníctva Richard Raši, odmietol tvrdenie, že opozícia nie je nápomocná pri riešení pandémie. "My podporujeme všetky návrhy zákonov, ktoré pomôžu krajine, naopak, naše návrhy sú odmietané," poukázal Raši. S povinným očkovaním nesúhlasí, krajina by podľa neho prišla o zdravotníkov.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies