Ukrajina nariadila evakuácie zo záplavových zón okolo zničenej priehrady Nova Kachovka

NETKY.SK • 6 Jún 2023, 10:45 • 2 min
Ukrajina nariadila evakuácie zo záplavových zón okolo zničenej priehrady Nova Kachovka

KYJEV - Ukrajina v utorok ráno obvinila Rusko, že vyhodilo do vzduchu veľkú priehradu Nova Kachovka na rieke Dneper v južnej Chersonskej oblasti, a nariadila evakuácie ľudí zo záplavových zón.

slovakia

left justify in out

Ukrajina v utorok ráno obvinila Rusko, že vyhodilo do vzduchu veľkú priehradu Nova Kachovka na rieke Dneper v južnej Chersonskej oblasti, a nariadila evakuácie ľudí zo záplavových zón. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

 

Priehrada sa nachádza v tej časti Chersonskej oblasti, ktorú okupujú ruské sily. Ukrajina vyzvala obyvateľov ďalej popri rieke Dneper, aby sa evakuovali, a varovala pred záplavami na územiach po prúde. Ukrajinské ministerstvo vnútra apelovalo na obyvateľov desiatich dedín na pravom brehu rieky a niektorých častí mesta Cherson, aby si zhromaždili základné dokumenty a domáce zvieratá, vypli domáce spotrebiče a odišli. Zároveň ministerstvo varovalo pred prípadnými dezinformáciami.

 

img

 zničená priehrada Nova Kachovka na rieke Dneper

 

Šéf vojenskej správy Chersonskej oblasti Olexander Prokudin vo videu zverejnenom v aplikácii Telegram krátko pred 07.00 h povedal: "Ruská armáda spáchala ďalší teroristický čin." A varoval, že voda dosiahne do piatich hodín "kritickú výšku hladiny".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies