Boris Johnson prežíva smutné chvíle. Zomrela mu milovaná osoba

NETKY.SK • 14 September 2021, 06:01 • 2 min
Boris Johnson prežíva smutné chvíle. Zomrela mu milovaná osoba

LONDÝN - Premiér prišiel o matku Charlotte Johnsonovú Wahlovú. Výtvarníčka sa preslávila ako portrétiska. Polovicu života trpela Parkinsonovou chorobou.

slovakia

left justify in out

Vo veku 79 rokov zomrela matka britského premiéra Borisa Johnsona. Charlotte Johnsonová Wahlová. Naposledy vydýchla v pondelok v londýnskej nemocnici. Jej smrť bola náhla a pokojná.

 

Ako informovala televízia Sky News, Johnsonová Wahlová trpela Parkinsonovou chorobou, ktorá ju obmedzovala v kariére profesionálnej maliarky. Preslávila sa ako portrétiska.

 

img

 

Spravodajská stanica BBC spresnila, že Johnsonová Wahlová, ktorej otec bol v 70. rokoch predsedom Európskej komisie pre ľudské práva, sa za Stanleyho Johnsona vydala v roku 1963. Štúdium na Oxfordskej univerzite ukončila ako vôbec prvá vydatá študentka.

 

Prečítajte si tiež: Zomrel herec Art Metrano, známy z Policajnej akadémie

 

Pár mal štyri deti – politika Borisa, novinárku Rachel, bývalú ministerku Jo a ochrancu životného prostredia Lea. Manželia sa rozviedli v roku 1979.

 

Keď sa v roku 1988 vydala za amerického profesora Nicholasa Wahla a presťahovala sa do New Yorku, začala maľovať aj mestské scenérie. Po smrti druhého manžela sa v roku 1996 vrátila do Londýna.

 

Vo veku 40 rokov jej diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Napriek tejto diagnóze však pokračovala v maľovaní a pri práci udržiavala stabilitu za pomoci chodúľky.

 

Premiér Johnson kedysi opísal svoju matku ako najvyššiu autoritu v rodine a tú, ktorá ho naučila vážiť si bez rozdielu každý ľudský život.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies