Do Rimavskej Soboty by mal prísť nemecký investor, zamestnať chce vyše 480 ľudí

NETKY.SK • 25 Apríl 2023, 18:30 • 2 min
Do Rimavskej Soboty by mal prísť nemecký investor, zamestnať chce vyše 480 ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA - Do priemyselného parku v Rimavskej Sobote by mal prísť nemecký investor pôsobiaci v oblasti elektrotechniky. Spoločnosť Winkelmann tam plánuje vytvoriť vyše 480 pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Do štátom pripravovaného priemyselného parku v Rimavskej Sobote by mal prísť nemecký investor pôsobiaci v oblasti elektrotechniky. Spoločnosť Winkelmann tam plánuje vytvoriť vyše 480 pracovných miest. Pre TASR to potvrdil primátor mesta Jozef Šimko.

 

"S firmou sme v kontakte niekoľko mesiacov, naposledy sme rokovali v januári. Malo by ísť o vytvorenie 480 až 500 pracovných miest," uviedol Šimko. Ako dodal, v najbližších dňoch by zástupcovia firmy mali spoločne s vládnymi predstaviteľmi v Rimavskej Sobote podpísať memorandum o spolupráci. Strategický priemyselný park v Rimavskej Sobote má vzniknúť v severnej časti v blízkosti križovatky ciest I/16 a I/72 na ploche viac ako 84 hektárov. Celkové náklady na prípravu technickej infraštruktúry štát odhaduje na takmer desať miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona