V repríze minuloročného finále LM sa tentokrát podarilo zvíťaziť PSG

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 12:12 • 2 min
V repríze minuloročného finále LM sa tentokrát podarilo zvíťaziť PSG

Bayern bude mať v Paríži čo robiť.

slovakia

left justify in out

Bayern nastúpil bez Roberta Lewandowského, ktorý je zranený, no aj bez Serga Gnabryho, ktorý sa nakazil koronavírusom. Napriek tomu jeho hráči v zápase poznačenom snehovou kalamitou a pred prázdnou Allianz Arenou vyprodukovali až 31 streleckých pokusov, z toho 12 na bránku súpera. Čo sa týka štatistík, nemecký tím jasne dominoval.

 

Už v 3. minúte prihral na prvý zásah Neymar Mbappému a po necelej polhodine mal rodák z Brazílie prsty aj v góle kapitána hostí Marquinhosa.

 

 

V ostatných štyroch zápasoch strelil Mbappé osem gólov a k svojmu stredajšiemu dvojgólovému výkonu 2 dodal: „Rád nastupujem proti najlepším hráčom na svete. Dodávajú mi motiváciu. A Manuel Neuer je jeden z najlepších brankárov. Vlani vo finále Ligy majstrov som ho neprekonal, ale veril som si, že raz to príde.”

 

Za domácich skóroval nestarnúci  Thomas Müller a 32-ročný Eric Choupo-Moting.

 

V druhom zápase sa proti sebe stretlo portugalské Porto a londýnska Chelsea. Angličania na neutrálnej pôde v španielsku vyhrali 2:0, na čom sa gólmi podielali anglickí reprezentanti Mason Mount a Ben Chilwell. Pre dvojicu to taktiež boli ich prvé góly v najprestížnejšej klubovej súťaži. 

 

 

„Som nadšený, že môj prvý gól v Lige majstrov pomohol k veľkému víťazstvu. Bol to výborný výkon od nás všetkých. Nebol to ľahký zápas, vedeli sme, že majú silný tím. Dostali nás pod tlak, no my sme veľmi dobre bránili. Štvrťfinále sa však ešte neskončilo, do druhého zápasu musíme ísť s rovnakou mentalitou,” uviedol pre uefa.com Mason Mount. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies