AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusko chce v stredu ráno prerušiť boje

NETKY.SK • 8 Marec 2022, 06:07 • 2 min
AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusko chce v stredu ráno prerušiť boje

KYJEV/MOSKVA/ĽVOV - Buďte v obraze. Netky prinášajú aktuálne správy z Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 21:45 (8. 3. 2022)

 

 

 

Rusko oznámilo, že od stredy rána bude na Ukrajine platiť humanitárne prímerie, počas ktorého môžu úrady evakuovať civilistov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na ruské ministerstvo obrany.

 

„S účinnosťou od 10:00 moskovského času (8:00 SEČ) 9. marca 2022 vyhlasuje Ruská federácia režim pokoja a pripravenosť poskytnúť humanitárne koridory,“ vyhlásil v utorok večer odbor ruského ministerstva obrany poverený humanitárnymi záležitosťami na Ukrajine.

 

img

 

Rusko zároveň navrhlo Ukrajine, že do 3:00 moskovského času (1:00 SEČ) sa môžu dohodnúť na trasách humanitárnych koridorov a čase ich otvorenia.

 

V utorok ráno sa konala na niektorých miestach evakuácia civilistov. Z mesta Sumy odišli počas dňa dva konvoje. Civilistov evakuovali z Kyjeva, Černihiva, Charkova a Mariupoľu na pobreží Azovského mora. Ukrajinskí predstavitelia však predpoludním obvinili Rusko z porušenia prímeria a z ostreľovania humanitárneho koridoru v Mariupole. Podľa Ruska bola na vine ukrajinská strana.

 

Aktualizácia 21:26 (8. 3. 2022)

 

Útoky ruskej armády na ukrajinské mesto Charkov si za uplynulých 24 hodín vyžiadali najmenej 27 civilných obetí, uviedol v utorok predstaviteľ miestnej polície Serhij Bolvinov. TASR o tom informovala na základe správy agentúry Reuters.

 

Od začiatku ruskej invázie zomrelo v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny už 170 civilistov vrátane 5 detí, spresnil Bolvinov.

 

 

Ukrajinským zložkám sa medzičasom podarilo odraziť útok 120 ruských výsadkárov, uviedol podľa stanice Sky News šéf charkovskej regionálnej správy Oleh Sinehubov. Ruskí výsadkári údajne pristáli približne 50 kilometrov od Charkova, postup na Charkov im však prekazili ukrajinskí vojaci.

 

Toto druhé najľudnatejšie ukrajinské mesto bolo od začiatku vojny zdevastované ostreľovaním ruskej armády, pripomína Sky News.

 

Predstavitelia ďalšieho ukrajinského mesta Mykolajiv medzičasom v utorok informovali, že ukrajinské bezpečnostné zložky odrazili niekoľko pokusov ruských síl zmocniť sa tohto mesta na juhu krajiny.

 

Aktualizácia 20:50 (8. 3. 2022)

 

Ruské ozbrojené sily už zničili takmer 900 ukrajinských tankov a iných obrnených vozidiel. V utorok to uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí a dodalo, že sa im podarilo zostreliť aj 84 dronov. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

 

Ministerstvo tvrdí, že po skončení dohodnutého „tichého režimu“ v okolí mesta Mariupoľ, ktorý zaviedli v utorok, tam boje obnovili proruské jednotky zo samozvanej Doneckej ľudovej republiky.

 

Aktualizácia 20:31 (8. 3. 2022)

 

Viac než 60 ukrajinských nemocníc nedokáže v dôsledku ruských útokov poskytovať pacientom zdravotnú starostlivosť. V utorok to uviedol minister zdravotníctva Viktor Ľaško, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

 

„Teroristi z nepriateľskej krajiny vyradili z prevádzky 61 nemocníc,“ vyhlásil Ľaško v televíznom vysielaní. Dodal, že štátne orgány nedokážu nemocniciam dodať potrebné zdravotnícke pomôcky z dôvodu nefunkčných humanitárnych koridorov.

 

Rusko naďalej popiera útoky na civilné ciele na Ukrajine.

 

Aktualizácia 16:42 (8. 3. 2022)

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval v utorok s izraelským premiérom Naftalim Bennettom o jeho snahách konať ako mediátor medzi Kyjevom a Moskvou. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

„Poďakoval som sa (Bennettovi) za sprostredkovateľské úsilie Izraela. Rozprávali sme sa o spôsoboch, ako ukončiť vojnu a násilie,“ napísal Zelenskyj na Twitteri.

 

Ako pripomína Reuters, Kyjev predtým vyjadril frustráciu nad tým, že židovský štát odmietol poslať na Ukrajinu vojenskú pomoc. Bennett namiesto nej prisľúbil Ukrajine humanitárnu pomoc. Podľa informácií z nedele Izrael na Ukrajine postaví poľnú nemocnicu a do nemocnice v Ľvove prepraví generátory na výrobu elektriny.

 

img

Naftali Bennett

 

Izraelský premiér v sobotu v Moskve rokoval s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Tlačová služba Kremľa následne informovala, že Putin a Bennett diskutovali „o rôznych aspektoch situácie na Ukrajine“.

 

Zatiaľ čo Izrael odsúdil ruskú inváziu na Ukrajinu prostredníctvom vyhlásenia ministra zahraničných vecí Jaira Lapida, samotný Bennett sa vyhýba priamej kritike Ruska alebo Putina, poznamenala AFP.

 

Izrael sa v posledných rokoch snažil udržiavať dobré vzťahy s Ruskom, aby mohol pokračovať v leteckých útokoch proti iránskym cieľom v Sýrii. Izrael ich totiž považuje za rozhodujúce, ak chce proiránskemu hnutiu Hizballáh zabrániť v presune technológií na výrobu presne navádzaných striel do Sýrie.

 

Aktualizácia 14:59 (8. 3. 2022)

 

Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov v utorok zverejnil nové odhady počtu civilných obetí a škôd spôsobených ruskou inváziou. Informovala o tom agentúra AP s tým, že tieto údaje nie je možné nezávisle overiť.

 

img

Olexij Reznikov

 

Reznikov povedal, že ruské vojenské akcie už pripravili o život vyše 400 civilistov a ďalších 800 zranili. Medzi obeťami invázie je podľa ministra aj 38 detí. Ďalších 70 detí podľa neho utrpelo zranenia. „Tieto údaje sú určite neúplné,“ uviedol minister počas videobrífingu.

 

Šéf silového rezortu ďalej vyhlásil, že ruské údery zničili viac ako 200 ukrajinských škôl, 34 nemocníc a 1 500 obytných budov. Reznikov odhadol, že boje uväznili v krajine asi 10 000 zahraničných študentov, najmä z Indie, Číny a z krajín Perzského zálivu.

 

Aktualizácia 14:40 (8. 3. 2022)

 

Únikový koridor dohodnutý s ruskou armádou z východoukrajinského mesta Sumy do centrálnejšie položeného mesta Poltava funguje. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra DPA.

 

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v Kyjeve zverejnilo v utorok na Twitteri video, ktoré zachytáva civilistov s batožinou sediacich v mikrobusoch, zásobených množstvom fľaškovej vody. K štartujúcej kolóne sa pridali aj autá.

 

 

Sumy sa nachádzajú iba približne 30 kilometrov od ruskej hranice. Na mesto celé dni útočili ruskí vojaci. Stredoukrajinské mesto Poltava leží okolo 170 kilometrov ďalej a južnejšie a zatiaľ bolo od priamych bojov ušetrené.

 

Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščukovová už predtým oznámila, že v meste Sumy bude platiť zastavenie paľby od 09:00 do 21:00. Evakuovať majú aj stovky študentov z Číny a Indie.

 

Gubernátor Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj podľa televízie Sky News informoval, že tamojšie dočasné prímerie je dodržiavané a že medzi civilistami, ktorí z mesta Sumy odišli, bolo aj 1 000 zahraničných študentov.

 

Aktualizácia 12:50 (8. 3. 2022)

 

Najmenej 21 ľudí vrátane dvoch detí zahynulo v noci na utorok pri ruských leteckých útokoch na mesto Sumy ležiace na severovýchode Ukrajiny. Informovala o tom agentúra DPA, ktorá sa odvolala na informácie od ukrajinských úradov, ktoré bezprostredne nedokázala overiť z iných zdrojov.

 

 

Gubernátor ukrajinskej Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj uviedol, že „v nerovnom boji s ruskou armádou“ zahynuli štyria ukrajinskí vojaci. Ukrajina začala v utorok s evakuáciou civilistov z mesta Sumy. Evakuácia sa začala po tom, ako sa ruskí a ukrajinskí predstavitelia dohodli na vytvorení humanitárnych koridorov, ktoré umožnia civilistom opustiť mestá obliehané ruskými vojakmi.

 

Aktualizácia 11:55 (8. 3. 2022)

 

Vysoký komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi v utorok uviedol, že počet utečencov z Ukrajiny už prekonal hranicu dvoch miliónov. TASR o tom informovala na základe správy od agentúry AP. „Odliv utečencov z Ukrajiny dnes dosahuje dva milióny ľudí... Dva milióny,“ napísal Grandi na sociálnej sieti Twitter.

 

 

Viac ako polovica ľudí utekajúcich pred vojnou prišla do Poľska. Tamojšia pohraničná stráž v utorok ráno evidovala vyše 1,2 milióna osôb, ktoré prišli z Ukrajiny. Vysoký komisár OSN pre utečencov v utorok ráno varoval, že po prvej vlne utečencov pravdepodobne príde druhá vlna pozostávajúca zo zraniteľnejších osôb, ktoré nebudú mať dostatočné finančné zdroje ani žiadne kontakty v krajinách, do ktorých budú prichádzať.

 

 

Aktualizácia 10:45 (8. 3. 2022)

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že sa „neskrýva“ a „nikoho sa nebojí“, a zároveň prezradil miesto, kde sa v Kyjeve nachádza. V utorok ráno o tom na svojom webe informovala britská televízna stanica Sky News. Zelenskyj vo videoodkaze z prezidentskej kancelárie na kyjevskej Bankovej ulici povedal, že tam zostane „tak dlho, ako bude treba“, a je s ním aj jeho tím.

 

Prezident Zelenskyj sa predtým podľa zverejnených informácií skrýval, ale stále to bolo niekde v ukrajinskom hlavnom meste a odmietal opustiť krajinu. Takú ponuku na odchod dostal napríklad od Spojených štátov. „Som stále tu,“ povedal vo videu. „Som stále v Kyjeve. Na Bankovej ulici. Neskrývam sa. A nebojím sa nikoho. Budem tu tak dlho, ako bude treba, aby sme našu vlasteneckú vojnu vyhrali,“ dodal so vzdorom. Jeho oficiálnym prezidentským sídlom je Marijinský palác, ktorý sa nachádza v Pečerskej štvrti v Kyjeve.

 

Aktualizácia 10:25 (8. 3. 2022)

 

Ukrajinské ženské sily sa pripojili k armáde, aby bojovali a posilnili boj. Ich odkaz je jasný.

 

 

Aktualizácia 10:10 (8. 3. 2022)

 

Rusko sa stalo najviac sankcionovanou krajinou na svete a predbehlo tak Irán a Sýriu. Vyplýva to z údajov portálu Castellum.ai, ktorý počet uvalených sankcií sleduje. TASR správu prevzala od televízie BBC, ktorá o tom informovala v utorok. Podľa portálu Castellum.ai bolo na Rusko pred 22. februárom, teda pred začiatkom vojenskej invázie na Ukrajinu, uvalených 2 754 sankcií. V súčasnosti je tak na Rusko celkovo uvalených vyše 5 500 sankcií.

 

Rusko tak predbehlo Irán, ktorý s 3 616 sankciami tomuto rebríčku doposiaľ dominoval. Najväčší počet sankcií zaviedli proti Rusku Spojené štáty. Z celkových 5 532 sankčných opatrení uvalených na Rusko predstavujú americké sankcie asi 21 % a za nimi nasledujú sankcie uvalené Európskou úniou a Britániou, ktoré spolu tvoria 18 % všetkých sankcií uvalených na Rusko.

 

Aktualizácia 09:55 (8. 3. 2022)

 

Americký technologický koncern IBM zastavil všetky svoje obchodné aktivity v Rusku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. Koncern najprv po ruskej invázii uviedol, že splní všetky západné sankcie, a neskôr dodal, že prerušuje predaj a že nebude spolupracovať s ruskou armádou. Po reakciách mnohých zamestnancov šéf IBM Arvind Krishna na svojom blogu objasnil, že koncern úplne zastavil všetky svoje aktivity v Rusku.

 

Aktualizácia 09:45 (8. 3. 2022)

 

Civilisti budú môcť v utorok začať odchádzať z obliehaného ukrajinského mesta Sumy po tom, ako sa tam na základe dohody s Ruskom otvoria humanitárne koridory. Oznámila to ukrajinská ministerka pre reintegráciu dočasne okupovaných území Iryna Vereščuková. TASR správu prevzala od agentúry Reuters. „Je dohodnuté, že prvý konvoj začne odchádzať z mesta Sumy o 10.00 h miestneho času (9.00 h SEČ). Konvoj budú nasledovať miestni obyvatelia vo svojich osobných vozidlách,“ uviedla Vereščuková v príhovore, ktorý bol odvysielaný v televízii.

 

Podľa agentúry Reuters Rusko navrhlo, že dá obyvateľom miest Sumy a Mariupol v utorok možnosť odísť prostredníctvom humanitárnych koridorov do iných častí Ukrajiny. Ostatné Ruskom navrhované trasy humanitárnych koridorov by však mali smerovať do Ruska alebo Bieloruska, s čím ukrajinská strana nesúhlasí. V noci na utorok zahynulo v Sumy pri ruských leteckých útokoch najmenej desať ľudí vrátane detí. Sumy ležiace na severovýchode krajiny je jedno z ukrajinských miest, ktoré sa v ostatných dňoch stali terčom obzvlášť intenzívnych ruských útokov.

 

Aktualizácia 09:05 (8. 3. 2022)

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok prostredníctvom videokonferencie vystúpi na pôde Dolnej snemovne britského parlamentu. Oznámil to predseda Dolnej snemovne Lindsay Hoyle. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice BBC. Hoyle povedal, že bolo preňho cťou vyhovieť Zelenského „historickej“ žiadosti, píše BBC. Ukrajinský prezident vystúpi s prejavom o 17.00 h miestneho času (18.00 h SEČ).

 

Každý člen parlamentu chce podľa Hoyla počuť prezidenta, ktorý sa prihovorí z Ukrajiny. „Pre Dolnú snemovňu je to významná príležitosť,“ povedal Hoyle a zároveň vyjadril poďakovanie personálu britského parlamentu, ktorý uskutočnenie tohto prenosu umožnil. Poslanci britského parlamentu budú môcť Zelenského sledovať na obrazovkách umiestnených v priestoroch snemovne. K dispozícii bude aj viac ako 500 slúchadiel s mikrofónom so simultánnym prekladom do angličtiny.

 

 

Aktualizácia 08:15 (8. 3. 2022)

 

Taliansko zvažuje využitie nehnuteľného majetku zhabaného mafii na ubytovanie prichádzajúcich ukrajinských utečencov, uviedla v pondelok ministerka vnútra Luciana Lamorgeseová. Agentúra spravujúca skonfiškovaný mafiánsky majetok už začala vyberať nehnuteľnosti, ktoré „možno krátkodobo, dokonca aj dočasne, použiť na ubytovanie utečencov z Ukrajiny“, uviedla Lamorgeseová v krátkom vyhlásení. Úrady preveria aj stav nehnuteľností, ktorých vlastníctvo prešlo na mestá a obce, no zatiaľ sa nevyužívajú, dodala ministerka. Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vstúpilo na územie Talianska približne 17 286 Ukrajincov, väčšinou žien a detí, uviedlo talianske ministerstvo vnútra.

 

Väčšina ukrajinských utečencov bola doteraz ubytovaná u príbuzných či priateľov, ale v celej krajine vznikli súkromné a verejné iniciatívy, ktoré sa pripravujú na oveľa väčšiu vlnu vojnových utečencov z Ukrajiny. „Prídu státisíce utečencov a my musíme túto úlohu zvládnuť,“ upozornil v pondelok šéf Demokratickej strany Enrico Letta a vyzval vládu, aby vytvorila štruktúry na prijatie týchto ľudí. Pripomenul súčasne, že Taliansko by sa malo pripraviť aj na prijatie ľudí, ktorí utekajú z Ruska – „krajiny, ktorá sa čoraz viac mení na veľké väzenie“.

 

Aktualizácia 08:00 (8. 3. 2022)

 

Viac než 742 000 obyvateľov Ukrajiny je aktuálne bez dodávok elektrickej energie. Informovalo o tom ministerstvo energetiky v Kyjeve, uvádza stanica BBC. Najhoršia situácia je momentálne v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, ktorej časť už pred ruskou inváziou ovládali proruskí separatisti, kde je úplne bez elektriny vyše 233 000 ľudí. Viac než 238 000 obyvateľov v rôznych častiach Ukrajiny zostalo aj bez dodávok plynu. Tisíckam odberateľov sa za posledných 24 hodín podarilo dodávky elektriny a plynu obnoviť. Pokračujúce bojové operácie však medzitým spôsobili nové škody v rozvodnej sieti a ďalšie výpadky, uviedlo ukrajinské ministerstvo.

 

Aktualizácia 07:45 (8. 3. 2022)

 

Svetová banka (SB) schválila v pondelok balík núdzovej finančnej pomoci pre Ukrajinu vo výške 723 miliónov dolárov. Pomoc v podobe úverov a grantov, ktorú odsúhlasila rada výkonných riaditeľov SB, by mala byť Ukrajine poskytnutá už v priebehu nasledujúcich dní, informovala televízia Sky News. Vláda v Kyjeve, ktorá riadi obranu krajiny pred vojenskou agresiou Ruska, by mala podľa BBC z prostriedkov SB vyplácať mzdy zamestnancov verejného sektora, sociálne podpory či dôchodky. Financie prostredníctvom SB poskytnú Ukrajine Británia, Japonsko, Litva, Lotyšsko, Dánsko a Island.

 

Úverové garancie poskytli aj Holandsko a Švédsko. „Skupina Svetovej banky rýchlo koná, aby podporila Ukrajinu a jej obyvateľov, ktorí čelia násiliu a extrémnym negatívnym (ľudským aj ekonomickým) dôsledkom ruskej invázie,“ uviedol prezident SB, ktorého citovala agentúra DPA. Svetová banka okrem tejto okamžitej pomoci v priebehu nasledujúcich mesiacov pripraví aj ďalší podporný balík pre Ruskom napadnutú Ukrajinu vo výške troch miliárd dolárov. Pomoc od SB by mali dostať aj krajiny susediace s Ukrajinou, do ktorých smerujú ukrajinskí utečenci.

 

Aktualizácia 07:10 (8. 3. 2022)

 

Ukrajinské ministerstvo obrany uviedlo, že v blízkosti Charkova zahynul ruský generálmajor Vitalij Gerasimov. Ruská strana túto informáciu nepotvrdila a ani sa ju zatiaľ nepodarilo overiť z iných zdrojov, uviedla v noci na utorok stanica BBC. Minulý týždeň bola potvrdená smrť ruského generálmajora Andreja Suchoveckého, ktorý velil 7. výsadkovej divízii a zahynul 28. februára údajne rukou ukrajinského ostreľovača, píše denník The Guardian.

 

Podľa rezortu obrany v Kyjeve generálmajor Vitalij Gerasimov prišiel o život počas bojov neďaleko východoukrajinského Charkova. Podľa ukrajinského ministerstva bol Gerasimov náčelníkom štábu a prvým zástupcom veliteľa 41. armády ruského Centrálneho vojenského okruhu. Tajná služba ukrajinského rezortu obrany uviedla, že Vitalij Gerasimov v minulosti bojoval v Sýrii aj v druhej čečenskej vojne. Bol tiež vyznamenaný za podiel pri „navrátení Krymu“ Ruskej federácii, teda na anexii tohto ukrajinského polostrova z roku 2014.

 

 

Viacerí ukrajinskí predstavitelia zverejnili na Twitteri fotografiu, na ktorej je podľa nich Vitalij Gerasimov. Podľa ukrajinského rezortu obrany spolu s Vitalijom Gerasimovom zahynulo alebo bolo zranených viacero ďalších dôstojníkov ruskej armády. Rezort obrany v Kyjeve v pondelok vyhlásil, že na Ukrajine padlo už viac než 11 000 ruských vojakov a bolo zničených 110 lietadiel, informovala televízia Sky News.

 

 

Aktualizácia 06:50 (8. 3. 2022)

 

Vladimir Putin v pondelok vyhlásil, že na Ukrajinu nepošle brancov ani záložníkov. Takzvanú „špeciálnu vojenskú operáciu“, ako Moskva označuje svoju agresiu voči Ukrajine, podľa Putina vedú profesionálni vojaci, informovala agentúra AFP. „Odvedení branci sa nepodieľajú, ani sa nebudú podieľať na bojoch. Nedôjde ani k ďalšiemu povolaniu záložníkov,“ vyhlásil Putin v televíznom prejave pri príležitosti Medzinárodného dňa žien (MDŽ).

 

„Som si istý, že (títo vojaci) sú skutočnou zárukou bezpečnosti a mieru pre ruský ľud,“ vyhlásil Putin v predvečer sviatku MDŽ, ktorý sa každoročne slávi 8. marca. Medzi stovkami obetí, ktoré si už vyžiadala ruská invázia na Ukrajine, je aj mnoho žien a detí, píše AFP.

 

Aktualizácia 06:45 (8. 3. 2022)

 

Ruský vicepremiér Alexandr Novak prvýkrát otvorene pohrozil zastavením dodávok zemného plynu cez plynovod Nord Stream 1. Novakove vyjadrenia odvysielala v pondelok večer ruská štátna televízia, informovala agentúra DPA. Nemecko už 22. februára, dva dni pred ruskou inváziou na Ukrajinu, pozastavilo schvaľovací proces plynovodu Nord Stream 2 (Severný prúd 2).

 

Plynovod Nord Stream 2 by zdvojnásobil objem zemného plynu, ktorý Rusko do Európy ročne dodáva cez už existujúci plynovod Nord Stream 1 (Severný prúd 1). Oba tieto plynovody, vedúce po dne Baltského mora, sú navrhnuté tak, aby sa vyhli územiu Ukrajiny. Európski politici a experti obviňujú Rusko z toho, že zneužíva svoje zásoby prírodných zdrojov ako politický nástroj.

 

 

Aktualizácia 06:30 (8. 3. 2022)

 

Rusko vyhlásilo, že v utorok ráno otvorí humanitárne koridory, aby umožnilo odchod civilistov z viacerých ukrajinských miest vrátane metropoly Kyjev a prístavného mesta Mariupol. S odvolaním sa na správy ruských tlačových agentúr o tom informovala agentúra AFP.

 

„Ruská federácia vyhlasuje od 10.00 h moskovského času (08.00 h SEČ) 'pokoj zbraniam' a je pripravená zaistiť humanitárne koridory,“ uviedol odbor ruského ministerstva obrany, ktorý má na starosti „humanitárne“ operácie na Ukrajine. Takéto koridory by sa podľa tohto rezortu mali otvoriť v Kyjeve, v prístave Mariupol, a tiež v mestách Charkov a Sumy.

 

 

Pôvodná správa

 

img

 

„Už dlho chceme priame rozhovory medzi prezidentom Ukrajiny a Vladimirom Putinom, lebo vieme, že je to on, kto robí konečné rozhodnutia, obzvlášť teraz,“ povedal Kuleba. „Náš prezident sa ničoho nebojí, vrátane priameho stretnutia s Putinom... Ak sa nebojí ani Putin, nech príde na stretnutie, aby si spolu sadli a porozprávali sa,“ dodal šéf ukrajinského rezortu diplomacie.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Ukrajinci ubránili mesto Mykolajiv




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies