VIDEO: Dánska premiérka vybuchla smiechom, keď vysvetľovala, prečo musel štát kúpiť ťavu

NETKY.SK • 10 Október 2019, 17:04 • 2 min
VIDEO: Dánska premiérka vybuchla smiechom, keď vysvetľovala, prečo musel štát kúpiť ťavu

Nedávno zvolenej dánskej premiérke Mette Frederikesenovej sa podarilo na záver 15-hodinového rokovania rozosmiať celý parlament, keď vysvetľovala, prečo musela vláda do položky rozpočtu započítať aj nákup ťavy Aliho.

slovakia

left justify in out

Dánska vláda od septembra vykupuje slony z cirkusov. Jedná sa o prvý krok, ktorý vedie k zákazu chovu divokých zvierat pre výstavné a cirkusové účely. Preto došlo aj k nákupu slonice Ramboline, Lary, Djungy a Jenny od cirkusu Dannebrog za 11 miliónov dánskych korún (1 472 734 eur).

 

Vyšlo však najavo, že obchod má háčik. Spoločne so slonicou Ramboline totiž vláda musela zaobstarať aj ťavu Aliho. Zvieratá vraj totiž spája hlboký vzťah, ich rozdelenie preto neprichádzalo do úvahy.

 

 

Premiérka tak vo svojom prejave 5. októbra, ktorý bol mimochodom jej prvým veľkým verejným prejavom k dánskemu parlamentu, vysvetľovala, prečo bolo nutné kúpiť ku slonom aj ťavy.

 

Dánsko kúpi štyri cirkusové slony aby ich poslalo odpočívať

 

V cirkusoch na Slovensku nebudú môcť vystupovať niektoré zvieratá

 

VIDEO: Rakúsky cirkus robí revolúciu, namiesto zvierat má hologramy!

 

Prievidza dala cirkusom na mestských pozemkoch stopku

 

Oddeliť Ramboline od Aliho by bolo zlé

 

"Dostali sme dôležité oznámenie, že oddeliť Ramboline a Aliho by bolo veľmi zlé. A tak sme prišli k Alimu," vysvetľovala premiérka nepredpokladaný výdavok a rozosmiala sa. K jej smiechu sa pripojili aj prítomní poslanci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies