NHL: Edmonton po piaty raz otočil stav zápasu a je stále bez prehry

NETKY.SK • 13 Október 2019, 08:58 • 2 min
NHL: Edmonton po piaty raz otočil stav zápasu a je stále bez prehry

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa v noci na nedeľu podieľal gólom a asistenciou na triumfe domáceho Montrealu nad St. Louis Blues 6:3.

slovakia

left justify in out

Canadiens dosiahli prvé víťazstvo v riadnom hracom čase v novej sezóne NHL.

 

Dvadsaťosemročný Tatar v 13. minúte otvoril skóre stretnutia, keď sa hneď po buly v útočnom pásme ocitol pred Jordanom Binningtonom a prekonal ho pohotovým bekhendom. Bol to jeho druhý gól v sezóne. Druhý bod pridal v 36. min, keď prihral na vyrovnávajúci zásah na 3:3 Phillipovi Danaultovi. Obhajca Stanleyho pohára po prvý raz v ročníku nebodoval. Canadiens boli aktívnejší, súpera prestrieľali v pomere 39:29 a triumfovali vďaka výbornej tretej tretine, ktorú vyhrali 3:0. "Boli dôraznejší a hrali lepšie, preto zaslúžene vyhrali," povedal pre nhl.com tréner St. Loius Craig Berube.

 

Výborný duel odohrala prvá formácia Montrealu, ktorá nazbierala šesť bodov - Brendan Gallagher mal bilanciu 1+2, Tatar 1+1 a Danault 1+0. "Pred zápasom sme mali video a detailne sme si rozobrali aj našu formáciu. Chceli sme zlepšiť niektoré detaily, viac sa vzájomne podporovať, čo napokon pomohlo pri prvom Tomášovom góle," uviedol Danualt. Gólom a asistenciou sa blysol Jonathan Drouin, ktorý tak bodoval aj v piatom zápase v sezóne. Tatar bol na ľade 18 minút a 18 sekúnd, zaznamenal aj dve plusky a dve strely.

 

Boston Bruins na vlastnom ľade zdolali New Jersey Devils 3:0. Brankár Jaroslav Halák iba sedel na striedačke, kapitán "medveďov" Zdeno Chára odohral 22:19 minúty a pripísal si dva plusové body a dvojminútový trest. Fínsky brankár Tuukka Rask chytil 31 striel hostí a zaznamenal 46. čisté konto v kariére. Bruins po štvorzápasovom tripe, na ktorom zaznamenali tri víťazstvá, odohrali prvý domáci duel v sezóne. Gól a asistenciu zaznamenal Brad Marchand, do streleckej listiny sa zapísali aj Patrice Bergeron a Joakim Nordström. Boston sa pred vlastnými fanúšikmi predstavil prvýkrát od júnového siedmeho zápasu finále Stanley Cupu, v ktorom prehral so St. Louis 1:4. "To je už za nami, máme tu nový ročník. Mali sme dobrý vstup, hráme dobrý hokej a verím, že budeme mať úspešnú sezónu," povedal pre tsn.ca center Sean Kuraly. Naopak "diabli" vstúpili do sezóny veľmi zle, keď prehrali aj svoj piaty zápas. Naposledy začali nový ročník piatimi prehrami v sezóne 2013-14.

 

Z víťazstva sa tešil aj Richard Pánik, ktorý s Washingtonom Capitals uspel v Dallase 4:1. On, ani jeho krajan Andrej Sekera v domácom drese nebodovali, Sekera mal na konte dva mínusové body. Washington ukončil trojzápasovú sériu prehier a na ľade Dallasu vyhral v riadnom čase po takmer 24 rokoch. Stars nepodľahli Capitals doma za 60 minút od 17. októbra 1995 v sedemnástich zápasoch, čo bola najdlhšia aktívna séria v NHL medzi dvoma tímami. Druhé víťazstvo v kariére dosiahol nováčik v bránke Caps Iľja Samsonov, ktorý chytil 24 striel. "Chytal výborne. Je veľmi pokojný a dodáva nám istotu," povedal jeden zo strelcov Washingtonu, obranca John Carlson. Pánik si počas necelých 13 minút na ľade pripísal jednu strelu a stále čaká na prvý kanadský bod v službách Washingtonu.

 

Tampa Bay aj Erikom Černákom prehrala v Ottawe 2:4. Slovenský obranca strávil na ľade takmer 20 minút, inkasoval dvojminútový trest a pripísal si mínusový bod. K prvému víťazstvu Senators v sezóne prispel výrazne ruský útočník Vladislav Namestnikov. Bývalý hráč Tampy, ktorý v drese Lightning pôsobil v rokoch 2014 - 2018, strelil dva góly a pridal asistenciu. Tampa je podľa mnohých expertov pasovaná za najväčšieho favorita na zisk Stanley Cupu a preto bola favoritom duelu. "Netreba sa báť žiadneho súpera. Treba hrať svoju hru a bojovať. Snažili sme sa, aby mali minimum šancí a boli sme za to odmenení," povedal Namestnikov, ktorý začal sezónu v New Yorku Rangers, odkiaľ ho vymenili do Ottawy.

 

Edmonton Oilers v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Jurčom zvíťazili v sobotňajšom dueli na ľade New Yorku Rangers 4:1. Jurčo zaznamenal plusový bod. Ústrednou postavou "olejárov" bol Nemec Leon Draisaitl, ktorý si pripísal na konto dva góly a asistenciu. Edmonton zažíva skvelé obdobie, piatimi víťazstvami odštartoval ročník naposledy v sezóne 1985-86. Oilers v každom z piatich duelov prehrávali, ale vždy dokázali otočiť, čím sa postarali o nový rekord NHL. Minimálne päť úvodných zápasov vyhral tento kanadský tím tretíkrát v klubovej histórii, rekord je sedem zo sezóny 1983-84. "Ukazuje to aký máme tím, že sa nevzdávame ani keď prehrávame. Každý prispieva k úspechu svojim dielom, je to kolektívna práca," povedal brankár Mike Smith, ktorý chytil 20 striel. Prekonal ho len fínsky nováčik Kaapo Kakko, ktorý sa tak tešil zo svojho prvého gólu v NHL. Stal sa ôsmim osemnásťročným hráčom v histórii Rangers, ktorý sa presadil strelecky v profilige. "Jazdci" si v treťom zápase sezóny pripísali prvú prehru.

 

výsledky:

New York Rangers - Edmonton 1:4, Ottawa - Tampa Bay 4:2, Los Angeles - Nashville 7:4, Boston - New Jersey 3:0, Carolina - Columbus 2:3, Detroit - Toronto 2:5, Chicago - Winnipeg 2:3 pp, Montreal - St. Louis 6:3 /TATAR za domácich 1+1/, New York Islanders - Florida 3:2 pp a sn, Dallas - Washington 1:4, Minnesota - Pittsburgh 4:7, Colorado - Arizona 3:2 pp, Vegas - Calgary 6:2, Vancover - Philadelphia 3:2 pp a sn

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies