Ukončil aféru skôr než sa vôbec začala

NETKY.SK • 20 Apríl 2020, 07:14 • 2 min
Ukončil aféru skôr než sa vôbec začala

Človek má šťastie v nešťastí. Šťastie, že vopred sú mu určené úseky ciest. Musí stretnúť istých ľudí, preskočiť cez ich osud, aby sa navzájom splietli. Prejsť cez určité miesta, vdýchnuť príchuť ich bytia a pošliapať cez ne tak, aby sa dali stopy nasledovať. V nešťastí, lebo aj tie najdokonalejšie plány môžu zlyhať jediným zlým rozhodnutím. Sám si vyberá, necháva za sebou nedokončené príbehy a načaté túžby.

slovakia

left justify in out

Vopred sa to nevie
Najväčšia dráma je v tom, že aj tá najmenej podstatná voľba pre dnešok, môže narobiť veľký neporiadok v zajtrajšku. Keď sa ale rozhoduje, nikto nevie, čo a ako dopadne. Ak sa pôjde tam či onam, ovplyvní to budúcnosť? Ak sa nepovie to, čo by sa povedať malo a odloží sa to na inokedy, bude to v poriadku a nikto tým neutrpí? Nevie sa to vopred. Teda aspoň nie vždy.

 

Nemal to rád
Bol to zaneprázdnený muž. Pracovať musel, tak pracoval. Rodinu mal rád, ale vracal sa k nej iba večer. A ak sa stalo, že mal stihnúť ešte niečo navyše, síce to stihol, ale nebol ani trochu spokojný. Niektoré miesta jednoducho nemal v obľube. Patrilo medzi ne aj kaderníctvo. Keď občas využil jeho službu, nevedel sa dočkať, kedy to konečne bude mať na zozname dokončeného.

 

img

 

Ona to zmenila
Až raz sa k jeho kreslu dostala iná kaderníčka. Usmievala sa, mala približne rovnaký vek ako on a ani výrečnosť jej nechýbala. Strihanie vlasov sa mu odrazu zapáčilo. Debatoval s ňou o všeličom, aj si zavtipkoval.


„Ako ste sa mali?" pýtala sa ho a on jej úprimne odpovedal. Bolo to niečo nevšedné, s čím dovtedy skúsenosť nijakú nemal.

 

Zistil to
V jedno ráno sa muž zobudil a ihneď mal na tvári úsmev. Spomenul si totiž, že o pár hodín ho čaká kaderníčka, vopred sa u nej objednal. Nepotreboval ju vidieť kvôli jej schopnostiam, vlasov sa to netýkalo už vôbec. Objednával sa, aby sa s ňou mohol zhovárať.


Zaplavilo ho vzrušenie.
Otočil sa na druhý bok a do niečoho zavadil rukou. Zdvihol pohľad a všimol si, že sa na neho rozospato usmieva jeho manželka. A spomenul si tiež, že vo vedľajšej izbe odpočívajú jeho deti. Zachvel sa. Nie je bez záväzkov, nemal by len tak flirtovať s hocikým. Uvedomil si, že ak bude pokračovať v takom správaní, bude to mať zničujúci dopad na to, čo postretne jeho aj celú rodinu.


Vzal teda mobil, vytočil číslo, a keď druhá strana zdvihla, ohlásil sa:
"Dobrý deň, chcel by som zrušiť objednávku. A, nie, nechcem ju preložiť, viac sa nebudem objednávať."

 

img

 

Niečo sa dá
Nedá sa vybrať si, kto sa pripletie do plánu. Dá sa ale určiť, či má byť jeho súčasťou natrvalo alebo ho treba oddeliť. Nedá sa prikázať, koho sa bude ľúbiť. Môže sa ale rozhodnúť, ako sa s láskou naloží. Pokušeniu sa vyhnúť nedá, ale je na človeku, či mu podľahne. Boh ako ten, ktorý vynaliezol múdrosť, nie je skúpy a podelí sa o ňu s tým, kto o dar prejaví záujem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies