Prezidentka odmietla stretnutie s politikmi zo strany Smer-SD

NETKY.SK • 16 Február 2022, 06:08 • 2 min
Prezidentka odmietla stretnutie s politikmi zo strany Smer-SD

BRATISLAVA - O urgentné stretnutie požiadali podpredseda Národnej rady SR Juraj Blanár a predseda výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) Marián Saloň (obaja Smer-SD) v súvislosti s údajnými manipuláciami s trestnými konaniami.

slovakia

left justify in out

Prezidentská kancelária vyhlásila v reakcii na požiadavku predstaviteľov Smeru-SD, že takouto kauzou je oprávnená zaoberať sa jedine Generálna prokuratúra (GP) SR.

 

img

 

„Predmetom rozhovoru mali byť informácie o údajných manipuláciách so spismi, popísané v uznesení GP z dňa 4. februára 2022. Je teda zjavné, že generálna prokuratúra predmetnými informáciami disponuje a je aj jediná oprávnená sa nimi zaoberať. Prezidentka nie je vyšetrovací orgán a ani orgán dozoru nad vyšetrovaním,“ uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

 

Prečítajte si tiež: Čo si myslí Roman Mikulec o správaní Roberta Fica?

 

Predseda Smeru-SD Robert Fico v utorok informoval, že hlava štátu sa odmietla stretnúť s Blanárom a Saloňom. „Vie, že ide o úplný rozklad právneho štátu, ale keďže to všetko má slúžiť na zničenie Smeru-SD, rozhodla sa mlčaním pomáhať vládnej koalícii a zakrývať zločiny vládnych služobníkov na Národnej kriminálnej agentúre a Úrade špeciálnej prokuratúry.“

 

 

Zareagoval aj Blanár, podľa ktorého je postoj prezidentky nepochopiteľný. „Prezidentka mala namiesto prázdnych rečí reálnu možnosť prejaviť záujem o princípy právneho štátu,“ povedal s tým, že diskusia je podložená legitímnymi a vecnými argumentami, ktoré potvrdzuje jednak správa SIS, ako aj GP SR vo svojom uznesení.

 

Možno vás zaujme: Zuzana Čaputová: „Zahraničná politika nebude úspešná bez jasnej podpory doma!"

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies