Britom sa na chvíľu uľavilo, rušia prípravy na tvrdý brexit

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 08:00 • 2 min
Britom sa na chvíľu uľavilo, rušia prípravy na tvrdý brexit

LONDÝN - Británia sa v posledných mesiacoch pripravovala na neriadený odchod z EÚ, no po dohode s lídrami a ďalšom predĺžení termínu brexitu rušia pripravované opatrenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Británia sa posledné dva roky pripravovala na alternatívu tvrdého brexitu. Za týmto účelom stiahla zo svojich bežných pracovných pozícii tisíce štátnych zamestnancov, ktorí tak mesiace pracovali na prípravách neriadeného odchodu krajiny z EÚ. Do procesu investoval štát viac ako štyri miliardy libier, no teraz ho ukončili.

 

img

 

O celej situácii informovala televízia Sky News. Dostal sa jej „do rúk“ email od nemenovaného šéfa vládneho odboru, ktorý je v prvej línii príprav na brexit. Tento email bol adresovaný všetkým zamestnancom, ktorí na prípravách na tvrdý brexit pracovali. Vyplýva z neho, že prípravu daných opatrení postupne ukončujú. "V súčinnosti so zvyškom vlády s okamžitou platnosťou zastavujeme naše operačné plánovanie pre prípad odchodu bez dohody," píše sa v uvedenom emaili. Celý proces plánovania bude vraj ukončený "dôkladne, uvážene a usporiadane". Zamestnanci zapojený do príprav sa po veľkonočných prázdninách začnú postupne vracať na svoje pôvodné pozície.

 

img

 

K tomuto kroku pristúpila britská vláda po tom, ako predstavitelia 27 štátov Únie súhlasili s odkladom brexitu do 31. októbra 2019. Britská premiérka Theresa Mayová má dovtedy získať v parlamente dostatočnú podporu pre brexitovú dohodu, ktorú vyrokovala s Bruselom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies