Protikorupčná linka je pre nízku efektivitu zrušená

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 09:14 • 2 min
Protikorupčná linka je pre nízku efektivitu zrušená

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra Slovenskej republiky zrušila svoju protikorupčnú linku.

slovakia

left justify in out

Na základe rozhodnutia generálneho prokurátora Maroša Žilinku zrušila Generálna prokuratúra k 1. 5. 2021 svoju protikorupčnú linku. Dôvodom uvedeného rozhodnutia bola extrémne nízka výsledná efektívnosť protikorupčnej linky.

 

img

„Za necelých deväť rokov od jej zriadenia neboli zistené takmer žiadne relevantné poznatky použiteľné v trestnom konaní. Podania z protikorupčnej linky boli podkladom pre trestné stíhanie fyzických, prípadne právnických osôb, len v piatich trestných veciach," uvádza Generálna prokuratúra.

Oznamovateľ korupčnej trestnej činnosti môže podľa prokuratúry naďalej oznámiť svoje podozrenie na protikorupčných linkách zriadených na Úrade vlády SR, Ministerstve vnútra SR a ďalších ústredných orgánoch štátnej správy. Takisto je oprávnený podať trestné oznámenie priamo na polícii alebo Úrade špeciálnej prokuratúry.

 

Prečítajte si: Bývalý šéf tajných Vladimír Pčolinský ostáva vo väzbe. Sudca ho odmietol pustiť na slobodu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona