UEFA začala disciplinárne konanie v prípade symbolu svastiky v Chorvátsku

NETKY.SK • 16 Jún 2015, 14:05 • 2 min
UEFA začala disciplinárne konanie v prípade symbolu svastiky v Chorvátsku

SPLIT – Európska futbalová federácia UEFA začala disciplinárne konanie proti chorvátskemu futbalovému zväzu, keďže počas kvalifikačného zápasu proti Taliansku sa na trávniku objavil symbol svastiky.

slovakia

left justify in out

Riadiaci orgán európskeho futbalu oznámil, že začali konať po piatkových incidentoch "rasistického správania." UEFA oznámila, že prípad sa bude pojednávať počas dnešného dňa.

Piatkový kvalifikačný zápas na EURO 2016, ktorý skončil nerozhodne 1-1, sa hral bez divákov. Uzavretie tribún bolo trestom za rasistické skandovanie chorvátskych fanúšikov proti Nórsku v marci tohto roku.

Chorvátsky futbalový zväz vyhlásil, že sa stali obeťou sabotáže a o symbole svastiky na futbalovom trávniku nevedia nič. Chorvátska prezidentka Kolinda Grabar-Kitarović vyzvala k rýchlemu vyšetreniu tohto incidentu a vyhlásila, že tento neuvážený čin spôsobil nesmiernu škodu reputácii krajiny.

 

img

Svastika, ktorá je všeobecne známa ako symbol nacistického Nemecka, bola viditeľná počas prvého polčasu zápasu. Personál sa snažil počas polčasovej prestávky prekryť tento symbol, avšak napriek vynaloženému úsiliu sa to nepodarilo.

Počas prvého zápasu medzi týmito súpermi došlo v novembri k potýčkam medzi fanúšikmi a museli zasahovať poriadkové zložky, kvôli čomu bol zápas dvakrát prerušený. Chorvátsko za správanie svojich fanúšikov na San Sire následne dostalo trest vo forme čiastočného uzavretia štadiónu v marcovom zápase proti Nórsku. Avšak fanúšikovia, ktorí prišli na zápas proti Nórsku spôsobili ďalšie problémy a výtržnosti, ktoré viedli k úplnému uzavretiu štadióna v zápase proti Taliansku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies