Lovestream festival: Nový mestský typ hudobného festivalu priniesol nezabudnuteľnú hudobnú nádielku

NETKY.SK • 13 Jún 2022, 07:02 • 2 min
Lovestream festival: Nový mestský typ hudobného festivalu priniesol nezabudnuteľnú hudobnú nádielku

BRATISLAVA – Druhý júnový víkend ponúkol možnosť vychutnať si hudobný zážitok slovenských aj svetových kapiel.

slovakia

left justify in out

Sobotné popoludnie rozbiehal víťaz siedmej série Superstar Adam Pavlovčin, ktorý vystupuje pod umeleckým menom Adonxs, fanúšikom predstavil aj nový singel Moving On z pripravovaného albumu.

 

 

„Je úžasný pocit vedieť to, že som bol v line-upe zahraničných umelcov, festival si ma pozval na tento deň, keď tu nie je iný česko–slovenský umelec. Veľmi si to vážim a bral som to aj ako veľkú výzvu a zodpovednosť stáť na pódiu pri týchto hviezdach. Takže som si to užil a som nabitý a pripravený na ďalšie takéto príležitosti,“ povedal pre TASR Adam Pavlovčin.

 

img

 

Adama striedala indie-rocková kapela Rare Americans z kanadského Vancouveru. Založili ju James a Jared Priestnerovci, hrajú v nej aj dvaja Slováci – Ľubo Ivan a Ján Čajka. Z Nemecka prišla na Lovestream speváčka Zoe Wees, ktorá si popularitu získala piesňami Control, Girls Like Us a aktuálnym hitom Lonely. Severskú hudobnú scénu reprezentovala švédska speváčka Zara Maria Larsson. V roku 2013 vydala svoj prvý a veľmi úspešný singel Uncover. V jej vystúpení zazneli aj hity Poster Girl, Look What You've Done, Symphony, Lush Life, švédska interpretka pridala aj známy hit Lay All Your Love on Me skupiny ABBA.

 

img

 

Pod umeleckým menom Lost Frequencies vystupuje belgický dídžej a producent Felix De Laet. V roku 2014 jeho úspech začala skladba Are You With Me, ktorá obsadila prvé miesto v 18 krajinách sveta. Jeho aktuálny singel Where Are You Now je jednou z najhranejších skladieb súčasnosti, v ktorej ako hosť vystúpil spevák Calum Scott. Na záver ponúkol nový singel Questions.

 

img

 

Headlinerom druhého večera bola Londýnčanka Dua Lipa, dcéra kosovských Albáncov z Prištiny. Do Bratislavy si priviezla početnú partiu, štyri vokalistky a desaťčlennú tanečnú skupinu. Druhý album Future Nostalgia z marca 2020 bol veľmi úspešný, celkom šesť singlov z neho bodovalo v hitparádach. Začínala skladbou Physical, po nej zazneli hity Love Again, Break My Heart, Be The One, Levitating či Don't Start Now, čo bol záver večera v podaní speváčky pri jej premiérovom vystúpení na Slovensku.

 

 

Možno vás zaujme: Zberateľská minca s motívom Janka Kráľa

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies