LN: Španieli druhýkrát vo Final Four! Proti Portugalsku rozhodol Morata

NETKY.SK • 28 September 2022, 10:34 • 2 min
LN: Španieli druhýkrát vo Final Four! Proti Portugalsku rozhodol Morata

BRAGA - V posledných zápasoch Ligy Národov sa rozhodovalo, kto postúpi do najlepšej štvorky. V dôležitom zápase v portugalskej Brage zvíťazilo Španielsko nad domácim Portugalskom 1:0.

slovakia

left justify in out

"Je to velká radosť"

 

Španieli budú mať možnosť napraviť svoje zaváhanie z finále LN v ročníku 2020/21, keď sa prebojovali až do finále, no v rozhodujúcom zápase nestačili na Francúzov a prehrali 1:2. Tentokrát sa znova prebojovali do najlepšej štvorice a v poslednom zápase skupiny A zdolali Portugalsko 1:0. Hrdinom zápasu sa stal útočník Atletica Madrid Álvaro Morata, ktorý sa presadil až v samontom závere zápasu. 

 

 

Ohlasy po zápase:

 

Luis Enrique, tréner Španielska: "Futbal je úžasný šport, v ktorom je víťazstvo najlepším liekom na depresiu alebo smútok. Portugalsko patrí k najlepším tímom. V prvom polčase som možno až príliš bazíroval na tom, aby sme mali loptu a to sa nám aj podarilo. V druhom sme mali pocit, že gól príde. Opäť sme vo finálovej štvorke a je to veľká radosť.

 

Morata, strelec víťazného gólu: "Museli sme to dnes zvládnuť a podarilo sa nám to. Budem si pamätať prístup tímu, ktorý bojoval až do konca. Vo svojom druhom zápase za národný tím bol podľa mňa kľúčovým hráčom Nico Williams. Po jeho asistencii sa mi podarilo skórovať a rozhodnúť duel."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies