Medzinárodný klobáskový festival v Sládkovičove

NETKY.SK • 6 Marec 2023, 13:50 • 2 min
Medzinárodný klobáskový festival v Sládkovičove

SLÁDKOVIČOVO - V piatok a sobotu 3. a 4. marca sa po pandemickej prestávke uskutočnil v Sládkovičove už 14. ročník Medzinárodného klobáskového festivalu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Viacero miest naprieč Slovenskom organizuje vlastné tradičné akcie, ktoré sa stali neodmysliteľnou súčasťou ich histórie. Inak na tom nie je ani Sládkovičovo, kde sa počas uplynulého víkendu po pandemickej prestávke uskutočnil 14. ročník Medzinárodného klobáskového festivalu. 

 

V piatok a sobotu 3. a 4. marca sa vďaka iniciatíve občianskeho združenia Klobáskový klub Sládkovičovo a mesta, ulicami niesla vôňa unikátneho jedla. Výbornú atmosféru podtrhol aj bohatý kultúrny a hudobný program, v rámci ktorého sa predstavili napríklad Novum Dušana Fóku s hosťami, Bystrík Band či speváčka Anička Zorňanová.

 

img

 

„V tých začiatkoch boli družstvá len  zo Sládkovičova, až potom začali pribúdať ďalšie a ďalšie. Pozývali nás do zahraničia...no tak my sme povedali , že dobre tak aj vy prídete k nám,“ zaspomínal organizátor podujatia a predseda OZ Klobáskový klub Sládkovičovo, František Ruman.

 

„Organizujeme to už teraz štrnásty krát, žiaľ posledné dva roky sme museli vynechať kvôli pandemickej situácii, následne kvôli vojne na Ukrajine, ale teraz našťastie sme tu zas všetci. Je tu 23 tímov zo štyroch krajín, z Maďarska, Česka, zo Slovenska a plus ešte aj zo Srbska. Máme tu aj dva detské tímy, ktorým držíme palce,“ hovorí primátor Gábor Krommer. 

 

img

 

Porota pri hodnotení zohľadňovala nie len všetky aspekty týkajúce sa výroby klobás, jednotlivé družstvá mohli získať body aj za hygienu, ustrojenosť , súhru svojich členov či celkový dojem. V porotcovskom kresle sa opäť objavil aj Patrik Herman: „Ja neviem, mne to pripadá že som tu naozaj pomaly už desať rokov a vždy keď nad tým rozmýšľam tak je to vtedy, keď prídu za mnou, či už niektorí ľudia z družstiev alebo náhodní návštevníci a chcú znovu fotku, pretože stalo sa tradíciou, že si robíme vždy, na každom Klobáskovom festivale z roka na rok fotografie... Ale je to veľmi milé, pretože fakt je to asi tradícia, aj pre súťažiacich aj pre návštevníkov a vlastne aj pre mňa, že to nie je len o klobáskach a o jedení, ale aj o tých vzťahoch, o tom že sa stretávate s ľuďmi, ktorých poznáte.“ 

 

Svoje dojmy z festivalu nám prezradil aj druhý člen poroty, moderátor  Ján Mečiar: „Porotca som už, ak sa nemýlim, piatykrát, bola samozrejme dvojročná alebo trojročná prestávka a dojem mám z toho taký, že postupne to ide hore. Čoraz lepšie a lepšie to je aj čoraz viac ľudí sem stále chodí.“   

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies