Roger Federer o titul nezabojuje, v osemfinále turnaja ATP v Cincinnati prehral

NETKY.SK • 16 August 2019, 9:19 • 2 min
Roger Federer o titul nezabojuje, v osemfinále turnaja ATP v Cincinnati prehral

CINCINNATI - Švajčiarsky tenista Roger Federer nezíska ôsmy titul na turnaji ATP v Cincinnati.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovom stretnutí osemfinále dvojhry prekvapujúco prehral v úlohe trojky "pavúka" so 70. hráčom sveta Andrejom Rubľovom z Ruska hladko 3:6, 4:6.

 

img

 

"Andrej hral dnes takmer bez chýb. Svojim výkonom ma nesmierne prekvapil, nepustil ma absolútne k ničomu," uviedol Federer po prehre. Podujatie v Cincinnati bolo pre neho prvým od neúspešného finále vo Wimbledone. Na záverečný grandslamový turnaj sezóny US Open tak zavíta len s dvoma odohratými zápasmi na tvrdom povrchu. S kvalifikantom prehral na turnaji ATP naposledy v roku 2007 - nad jeho sily bol vtedy Guillermo Caňas v Indian Wells.

 

Rubľov po cennom skalpe neskrýval nadšenie: "Je to najväčšie a najemotívnejšie víťazstvo mojej kariéry. Porazil som skutočnú tenisovú legendu." Dvadsaťjedenročný hráč sa počas 61-minútového duelu dopustil len šiestich nevynútených chýb. Vo štvrťfinále sa stretne s krajanom Daniilom Medvedevom. "Poznám sa s ním odkedy sme boli deťmi a sme dobrí priatelia," dodal Rubľov.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona