Omikron je najväčšia hrozba pre globálne verejné zdravie

NETKY.SK • 17 December 2021, 08:03 • 2 min
Omikron je najväčšia hrozba pre globálne verejné zdravie

Sedem priemyselne najvyspelejších krajín sveta-G7- diskutovalo vo štvrtok aj o koronavírusovom variante omikron.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Hlboko znepokojení nárastom prípadov sa ministri (zdravotníctva G7) zhodli, že tento vývoj by sa mal považovať za najväčšiu súčasnú hrozbu pre globálne verejné zdravie. Je dôležitejšie než kedykoľvek predtým úzko spolupracovať, monitorovať a zdieľať údaje," uviedla vo vyhlásení Británia, ktorá v súčasnosti predsedá skupine G7.

 

img

 

Ministri zdravotníctva G7 usporiadali v Británii stretnutie, na ktorom sa zamerali na globálny prístup k diagnostike, sekvenovaniu genómu, vakcínam a terapeutike v snahe bojovať proti šíreniu covidu.

 

„Tiež sa zhodli na rastúcom význame posilňovacích kampaní a pravidelného testovania popri pokračujúcich nefarmaceutických opatreniach," uvádza sa vo vyhlásení.

 

Skupina G7 združuje priemyselne najrozvinutejšie krajiny sveta. Patria do nej Veľká Británia, Francúzsko, Japonsko, Kanada, Nemecko, Spojené štáty a Taliansko.

 

Prečítajte si: Ján Mikas žiada ľudí, aby neprepadali ilúzii

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies