Uctili si pamiatku obetí streľby

NETKY.SK • 13 Október 2022, 23:14 • 2 min
Uctili si pamiatku obetí streľby

BRATISLAVA - Verejnosť sa vo štvrtok večer zišla na bratislavskom Námestí SNP na zhromaždení s názvom Za dúhové Slovensko. Uctili si tak pamiatku obetí tragickej streľby na Zámockej ulici.

slovakia

left justify in out

Na zhromaždení prečítali výzvu, ktorou apelujú na vládu okamžite zabezpečiť potrebné proinkluzívne opatrenia v školstve, vzdelávanie a podporu pedagógov, ako aj vzdelávanie detí k ľudskosti a inkluzívnemu prístupu k životu. "Nevytvorili sme akceptujúce, bezpečné a inkluzívne prostredie detí a mládeže v školách, neriešili sme, že sa neučia to najpotrebnejšie pre život - žiť zodpovedne svoju slobodu, spolupracovať, vážiť si jeden druhého, nepodliehať konšpiráciám a nenávisti. O holokauste sa žiaci učia vo veku, kedy už útočník veril konšpiračným teóriám," uviedla organizátorka zhromaždenia Katarína Cíbiková. Aktivisti pripomínajú, že inakosť a rôznorodosť ľudí nemajú deti v školách šancu zažiť, pretože máme stále segregované školstvo, "ktoré nezvláda ani násilnú integráciu, nieto inklúziu". Učitelia podľa nich nemajú podporu a sami dezinformáciám a extrémizmu podliehajú. Po príhovoroch sa zhromaždení presunuli pred podnik na Zámockej ulici, v ktorom dvaja mladí ľudia tragicky zahynuli. Organizátori zároveň avizujú piatkový (14. 10.) pochod proti násiliu. V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo v stredu (12. 10.) večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla ráno mŕtveho.

Redakcia portálu Netky.sk vyjadruje hlbokú úprimnú sústrasť pozostalým obetí tejto obrovskej tragédie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies