NAKA opäť úradovala! Tentoraz zatkla známeho právnika a niekoľkých sudcov

NETKY.SK • 28 Október 2020, 14:42 • 2 min
NAKA opäť úradovala! Tentoraz zatkla známeho právnika a niekoľkých sudcov

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zatkla právnika Zoroslava K. So správou prišiel slovenský Denník N.

slovakia

left justify in out

"Právnik Zoroslav K. bol na mafiánskych zoznamoch a mal byť súčasťou konkurznej mafie," napísal denník. Zatknutie právnika pritom dáva do súvislosti a akciou Búrka.

 

Dve sudkyne
Podľa Denníka N zatkla NAKA aj bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR Jarmilu U. a bývalú podpredsedníčku Okresného súdu Bratislava I Katarínu B. Spravodajský web tiež informoval, že do sídla NAKA v Nitre priviezli aj obvinenú bývalú štátnu tajomníčku Moniku J.

 

img

 

Podpora súkromnej spoločnosti a nové meno 
NAKA mala dnes zadržať aj sudkyňu Okresného súdu Bratislava I Otíliu D. Bývalý sudca Vladimír S. mal o nej podľa Denníka N vypovedať, že na jeho žiadosť expresne vyhovela súkromnej spoločnosti, ktorá žalovala bratislavský magistrát. Ako tiež informoval web, NAKA zatkla aj sudcu Najvyššieho súdu Jozefa K. Ten sa doteraz v súvislosti s akciou Búrka nespomínal. V minulosti ho mal odmeniť Štefan Harabin ako predsedu disciplinárnej komisie, ktorá trestala Harabinových kritikov na Najvyššom súde SR.

 

img

 

Už ako advokát 
Ďalším zadržaným je podľa Denníka N bývalý predseda Okresného súdu Bratislava III David L. Podobne ako Jarmila U. bol aj on zadržaný už pri policajnej akcii v marci. 

 

"V tom čase už nepracoval ako sudca, ale ako advokát," napísal denník s tým, že ústavný súd vtedy nedal súhlas s jeho väzobným stíhaním.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies