Falošná dokonalosť na sociálnych sietach devastuje duše detí. Zuckerberg na to kašle!

NETKY.SK • 10 Október 2021, 11:25 • 2 min
Falošná dokonalosť na sociálnych sietach devastuje duše detí. Zuckerberg na to kašle!

NEW YORK - Viac ako 31 percent dievčat, ktoré používajú Instagram, v prieskume uviedlo, že nie sú nespokojné so svojím telom a cítia sa byť menejcenné.

slovakia

left justify in out

Najnovšia štúdia, ktorú si nechala opakovane vypracovať spoločnosť Facebook, prišla s mimoriadne znepokojujúcimi výsledkami. Sociálna sieť Instagram sa stáva najmä pre mladých ľudí toxickou, pretože negatívne ovplyvňuje ich duševný stav

 

Ako uvádza The Wall Street Journal, ktorý publikoval rozsiahle skúmanie vedcov, sociálne siete vytvárajú závislosť, ktorá navyše užívateľom podsúva idylickýnerealistický pohľad na svet.

 

img

 

“Dokonalé“ fotografie a momentky zachytávajúce najkrajšie životné chvíle mnohým užívateľom spôsobujú psychické problémy. Experti sa v štúdii sústredili najmä na negatívne dopady sociálnych sietí na mladých ľudí v USA a Veľkej Británii. Výsledky sú alarmujúce. Až 50 percent účastníkov sa v prieskume vyslovilo, že sa cítia neatraktívni.

 

 

Súvisiaci článok: Facebook prišiel o dobrú povesť a Zuckerberg o šesť miliárd dolárov

 

Zároveň uviedli, že tento pocit sa u nich objavil po tom, ako začali používať Instagram. Život na sociálnych sieťach pritom znásobuje u ľudí úzkostné stavy či depresie. V tých najhorších prípadoch sa objavujú dokonca sklony k sebapoškodzovaniu či samovražde.

 

img

 

Až 32 percent dievčat 14 percent chlapcov uviedlo, že sa po lustrovaní IG necítia komfortne vo svojom tele,, čo môže vyústiť do viacerých psychických porúch, ako je odmietanie jedla či držanie nezdravých drastických diét

 

Výsledky zároveň preukázali, že 13 percent britských 6 percent používateľov zo Spojených štátov vysledovali túžbu zabiť sa práve na Instagrame

 

Mohlo by vás zaujímať: Facebook sa vyjadril k rozsiahlemu výpadku

 

Najhošie na celej situácii je, že spoločnosť Marka Zuckerberga o negatívnych dopadoch na spoločnosť vedela, mohla zakročiť, ale neurobila tak. Pred americkým Kongresom to v utorok (5. októbra) povrdila aj bývalá dátová analytička spoločnosti Facebook Frances Haugenová. Uviedla, že sociálne siete škodia mladej generácii a polarizujú spoločnosť. 

 

Vedenie Facebooku podľa nej vie, ako zlepšiť bezpečnosť tejto sociálnej siete, no potrebné zmeny odmieta aplikovať, pretože uprednostňuje svoje vlastné zisky pred bezpečnosťou používateľov. Zodpovednosť za takýto prístup pripisuje generálnemu riaditeľovi Facebooku Markovi Zuckerbergovi.

 

Prečítajte si viac: Bývalá analytička vypovedala pred Kongresom. Facebooku sa jej slová nebudú páčiť!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona