Podľa Rašiho vláda nepredložila dôkazy, prečo by núdzovým stavom mali byť obmedzované ľudské práva

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 11:16 • 2 min
Podľa Rašiho vláda nepredložila dôkazy, prečo by núdzovým stavom mali byť obmedzované  ľudské práva

Richard Raši na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že nezaradení poslanci Národnej rady SR a členovia strany Hlas - sociálna demokracia nepodporia predĺženie núdzového stavu v parlamente.

slovakia

left justify in out

Raši dodal, že na jeho predlžovanie nevidia v súčasnej situácii žiadny dôvod. Podľa neho vláda občanom nepredložila žiadne argumenty, prečo by mali byť naďalej obmedzované ich základné ľudské práva a je neprijateľné, aby sa takéto zásadné obmedzovanie považovali za samozrejmé.

 

Raši tiež dodal, že vláda potvrdzuje, že predlžovanie núdzového stavu je do veľkej miery motivované snahou zabrániť ľuďom, aby mohli jasne a verejne vyjadriť svoje politické postoje. Vláda v pondelok 26. apríla predĺžila núdzový stav o ďalších 30 dní. Jeho predĺženie musí ešte schváliť zákonodarný zbor.

 

Súvisiaci článok: Núdzový stav bol dnes predĺžený o ďalších 30 dní

Podľa Rašiho je riešenie ako nepredlžovať núdzový stav jednoduché a aplikujú ho mnohé iné krajiny Európy. „Vláda nemá jediný argument ani výhovorku na to, prečo doteraz nepripravila takzvaný pandemický zákon, ktorý by upravoval fungovanie potrebnej infraštruktúry, najmä zdravotníctva či sociálnych vecí bez toho, aby obmedzovali ľudské práva a slobody na Slovensku. Buď je vláda neschopná a zákon pripraviť nevie alebo ho jednoducho pripraviť nechce,” podotkol Raši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies