Igor Matovič je ochotný odstúpiť, ak koaliční partneri dodržia dohodu

NETKY.SK • 21 Marec 2021, 19:05 • 2 min
Igor Matovič je ochotný odstúpiť, ak koaliční partneri dodržia dohodu

SLOVENSKO - Premiér Igor Matovič na dnešné popoľudnie zvolal koaličné rokovanie. Vyhlásil, že je ochotný podať demisiu.

slovakia

left justify in out

Koaliční lídri rokovali za zatvorenými dverami.  Napokon Igor Matovič prestúpil pred novinárov. "Boli sme plní plánov a odhodlania meniť Slovensko," povedal Matovič. Počas prvého polroka sa nám v boji s pandémiou podľa neho darilo. Potom prišlo ťažké obdobie.

 

"Do vienka sme však dostali mimoriadne nešťastie, pandémiu smrteľného vírusu Covid-19, a zažili sme tak spoločne najťažší rok na Slovensku od II. svetovej vojny," skonštatoval Matovič.

 

Zhodnotil rok svojho pôsobenia. Skonštatoval, že mafii "šli po krku" podľa jeho predstáv. 

 

Potom podľa neho koaliční partneri využili dovoz Sputnika V na nezhody vo vláde a začali mať požiadavky. "Najprv bolo ich jedinou požiadavkou odstúpenie Mareka Krajčího. Túto požiadavku sme splnili. Následne však prišli s dodatočnou požiadavkou aj na môj odchod," povedal premiér. "Veľmi pozorne som načúval požiadavkám koaličných partnerov," dodal.

 

"Pre upokojenie situácie považujeme za nutnú demisiu Richarda Sulíka," zhodnotil Matovič. Podľa jeho slov pozitívne prijímajú i ponuku na demisiu od Márie Kolíkovej. Odísť by mal i Juraj Šeliga. OĽaNO tiež požaduje personálnu výmenu predsedníčky Jany Bittó Cigánikovej, a aby sa SaS vzdala jedneho ministerstva, ktore liberálom prepustilo hnutie OĽaNO. Uvedomujú si aj svoj vlastný podiel na koaličnej kríze.

 

Prvoradá je podľa neho budúcnosť Slovenska. Premiér vyhlásil, že je ochotný odstúpiť s tým, že demisiu podá, ak koaliční partenri dodržia dohodu, ktorú urobili. 

 

"Ak koaliční partneri naplnia záväzky, ktoré verejne deklarovali a z ktorých vychádzajú naše požiadavky, som ochotný odstúpiť z pozície predsedu vlády Slovenskej republiky a pôsobiť v nej ako jej člen," dodal na záver.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies