Twitter má nové logo. Čo nahradilo známeho vtáčika Larryho?

NETKY.SK • 24 Júl 2023, 12:00 • 2 min
Twitter má nové logo. Čo nahradilo známeho vtáčika Larryho?

SAN FRANCISCO - Miliardár Elon Musk v pondelok predstavil nové logo sociálnej siete Twitter, ktorú vlastní. Je ním písmeno X v art deco štýle.

slovakia

left justify in out

Musk na Twitteri zverejnil fotografiu budovy sídla tejto spoločnosti v kalifornskom San Franciscu, na ktorej je vysvietené nové logo. To nahradilo modrého vtáčika, doterajší symbol Twitteru. Vták sa volá Larry, o ktorom spoluzakladateľ Twitteru Biz Stone v roku 2011 povedal, že je poctou basketbalovej hviezde a legende Boston Celtics Larrymu Birdovi. 

 

 

Majiteľ sociálnej siete predtým požiadal svojich 149 miliónov odberateľov na Twitteri, aby zverejnili svoje návrhy nového loga. Zdá sa, že jedno z nich si vybral a v nedeľu zverejnil na svojom používateľskom účte.


Musk už predtým plánoval pretvoriť Twitter na platformu z názvom X, ktorá bude mať rozsiahle funkcie. Inšpiráciou mala byť čínska aplikácia WeChat, pripomenula agentúra DPA. WeChat je platforma na odosielanie správa a sociálnych médií, ktorá sa rozvinula na jednu z najväčších aplikácií v regióne z pohľadu rozsahu služieb a počtu užívateľov. 

 

Spoločnosť dočasne nahradila logo už v apríli - psom Shiba Inu Dogecoinu, čo pomohlo zvýšiť trhovú hodnotu tejto "meme mince". Muska neskôr obvinili z dôverného obchodovania skupinou investorov dogecoinu, ktorí tvrdili, že profitoval zo zvýšenia hodnoty dogecoinu. 

 

 

Elon Musk sa stal majiteľom Twitteru vlani v októbri, pričom ho kúpil za zhruba 44 miliárd dolárov. Táto sociálna sieť odvtedy prešla niekoľkými zmenami a zaznamenala viacero ťažkostí. Musk po príchode prepustil mnoho zamestnancov Twitteru vrátane takzvaných moderátorov obsahu, ktorí odstraňovali nenávistné prejavy.

Spoločnosť bola kritizovaná používateľmi aj obchodníkmi po tom, čo Musk začiatkom mesiaca oznámil, že počet tweetov za deň, ktoré si budú môcť majitelia účtov prečítať, bude značne obmedzený. Tieto obmedzenia pomohli pri raste konkurenčnej služby Threads vo vlastníctve spoločnosti Meta, ktorá mala za päť dní od spustenia viac ako 100 miliónov registrácií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/BBC/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies