POZOR: V týchto obciach nebudú mať odberné miesta na celoplošné testovanie

NETKY.SK • 28 Október 2020, 16:04 • 2 min
POZOR: V týchto obciach nebudú mať odberné miesta na celoplošné testovanie

Niektoré samosprávy majú problém so zabezpečením povinného testovania. Ide najmä o personálne zabezpečenie. Aj preto Ozbrojené sily niektoré miesta zrušili.

slovakia

left justify in out

Patrí medzi ne aj obec Radošovce v okrese Trnava. Rovnako ani obec Horné Dubové a ďalších 11 menších obcí v regióne Trnavy. Rozhodli tak ozbrojené sily SR, ktoré zrušili odberové miesta. Ľudia z těchto obcí sa tak pôjdu testovať do susedných dedín.

 

Ministerstvo obrany tiež stále hľadá zdravotníkov potrebných na zabezpečenie testovania. Šéf samosprávy Radošoviec Miroslav Remenár sa už vyjadril, že už nakúpil ochranné rukavice a iné pomôcky. Tie dá k dispozícii susedným Kátlovciam, kde sa budú testovať aj ľudia z jeho obce. Dopraviť sa však musia na vlastné náklady a vlastním prostriedkom, alebo spojom.

 

 

V Kátlovciach bude jedno miesto určené na odber. V obci žije 800 obyvateľov, ktorí by sa mohli prísť testovať. V Radošovciach žije cca 400 ľudí, na testovanie sa očakáva príchod 300. Ľudia z Horného Dubového sa majú testovať v susednom Dolnom Dubovom. Dediny Naháč a Horná Krupá obslúži jeden tím - v sobotu v Hornej Krupej a v nedeľu v Naháči.

Testovanie prebehne v dňoch 31. októbra a 1. novembra. Druhé kolo sa uskutoční 7. a 8. novembra. Spolu pôjde o cca 5 000 odberových miest v celej krajine. Podujatie sa pilotne otestovalo ostatný víkend v troch oravských a v bardejovskom okrese. Ide o jedinenčné akciu s názvom Spoločná zodpovednosť, ktorú sa Slovensko rozhodlo urobiť jako jediné zo všetkých krajín poznačených novým koronavírusom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies