Svetielko nádeje pomáha detským onkologickým pacientom už 21 rokov, poďakovanie za podporu dostali i Netky.sk

NETKY.SK • 30 December 2023, 13:47 • 2 min
Svetielko nádeje pomáha detským onkologickým pacientom už 21 rokov, poďakovanie za podporu dostali i Netky.sk

Úspešnosť liečby detskej rakoviny je na Slovensku vyššia ako 80 %, rovnaká ako v najrozvinutejších krajinách sveta a to aj vďaka podpore štedrých darcov, za čo je Svetielko nádeje veľmi vďačné.

slovakia

left justify in out

Občianske združenie Svetielko nádeje sa aj tento rok sústredilo na napĺňanie svojho hlavného cieľa, ktorým je skvalitňovanie života deťom s onkologickými a inými závažnými ochoreniami. Na konci roka chce združenie poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom podporili Svetielko nádeje.

"Dobrý deň prajem priatelia v redakcii Netky.sk, posielam správu s poďakovaním Svetielka nádeje verejnosti za podporu v roku 2023, vďaka ktorej mohlo naše združenie zmysluplne pomáhať onkologicky chorým deťom a ich rodinám... Rada by som Vám poďakovala za doterajšiu spoluprácu v mene Svetielka nádeje. Do nového roka Vám prajem veľa úspechov v pracovnom aj osobnom živote. Všetko dobré," uviedla Mgr. Katarína Michalčíková zo združenia.

Užitočný rok Svetielka nádeje

Svetielko nádeje od svojho vzniku v roku 2002 aktívne spolupracuje s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou Banská Bystrica na zlepšení podmienok poskytovania zdravotnej starostlivosti pre detských onkologických pacientov. Priamo na detskej onkológii pracujú špecialisti Svetielka nádeje: psychológ, sociálny pracovník, liečebný pedagóg, nutričný terapeut a fyzioterapeut. Hospitalizované deti navštevujú známe osobnosti, herci a športovci a povzbudzujú deti na náročnej ceste za zdravím.

Združenie poskytuje mnoho bezplatných služieb: prepravnú službu, ubytovanie, kanisterapiu, prevádzkuje Detský mobilný hospic, prepláca lieky, poskytuje materiálnu pomoc, zapožičiava zdravotné pomôcky. Pre rodiny s vyliečeným dieťaťom Svetielko nádeje organizuje rekondičné pobyty. Rodinám, ktoré o dieťa prišli, pomáha formou stretnutí zameraných na smútkové poradenstvo a budovanie komuniny rodín. Podieľa sa na modernizácii priestorov detskej onkológie, pomáha pri zabezpečovaní prístrojov a materiálov, zdravotníckemu personálu umožňuje ďalšie odborné vzdelávanie.



Spoločne nám záleží na malých bojovníkoch s rakovinou

Jedným z cieľov Svetielka nádeje je šíriť osvetu o detskej onkológii. Počas roka združenie organizuje  osvetové podujatia. Svetielko nádeje spolupracuje s mnohými organizáciami a spoločensky zodpovednými spoločnosťami, ktoré pravidelne združenie podporujú a taktiež organizujú na podporu ťažko chorých detí, o ktoré sa stará Svetielko nádeje, dobročinné podujatia.

„Všetkým podporovateľom, vďaka ktorým mohlo Svetielko nádeje zmysluplne pomáhať onkologicky a inak ťažko chorým deťom a ich rodinám, úprimne ďakujeme,“ vyjadruje svoju vďačnosť predseda Svetielka nádeje MUDr. Pavel Bician. „Do nového roka prajeme všetkým našim priaznivcom veľa úspechov vo všetkých oblastiach života. Ďeťom, ktoré sú u nás v liečbe, prajeme hlavne veľa zdravia a ohvahy v boji s rakovinou,” dodáva Bician.

Svetielko nádeje je občianske združenie zamerané na zlepšovanie a skvalitňovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením a ich rodín. Okrem toho sa usiluje pozitívne vplývať na verejnosť, aby ostatní ľudia dokázali citlivo vnímať situáciu týchto detí a rodín a vytvárali pre nich prostredie porozumenia, prijatia a pomoci. Založené bolo v roku 2002.

               



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Svetlielko nádeje. (www.svetielkonadeje.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies