Kamenický odporučil Matovičovi, aby si nechal ochranku s obrneným autom!

NETKY.SK • 5 September 2021, 14:19 • 2 min
Kamenický odporučil Matovičovi, aby si nechal ochranku s obrneným autom!

BRATISLAVA - Dnes sa odohrala rozporuplná diskusia Igora Matoviča a Ladislava Kamenického. Minister financií Igor Matovič skritizoval generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Padli aj slová o výmene ministra zdravotníctva. Ladislav Kamenický zasa skritizoval očkovaciu lotériu a taktiež zúženie alebo zrušenie paragrafu 363.

slovakia

left justify in out

Podľa Maroša Žilinku neexistuje dôkaz, že by bývalý dôstojník tajnej služby Ľubormír Arpáš mal dostať úplatok od Haščáka. Len blázon by si podľa neho posielal úplatok na vlastný účet.  

 

img

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Politici reagovali na Žilinkovu kritiku!

 

Igor Matovič skritizoval generálneho prokurátora Maroša Žilinku v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 za to, že zrušil obvinenia podnikateľa Jaroslava Haščáka v kauze nahrávky Gorila. Dodal, že bol zhorzený z jeho argumentu. „Bol som zhrozený, keď som tento argument počul z úst generálneho prokurátora.“  

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Sporný paragraf 363 poriadne rozvíril verejnú mienku!

 

O prepustení bývalého riaditeľa tajnej služby Vladimíra Pčolinského uviedol, že sa snaží pochopiť rozhodnutie generálnej prokuratúry, ale je to pre neho dosť ťažké.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Vladimír Pčolinský ide na slobodu! Zoroslav Kollár ho nasleduje

Pčolinský a ďalší ľudia boli zbavení obvinení na základe paragrafu 363 Trestného poriadku. Podľa Matoviča sa v koalícii dohodli, že o zmene tohto paragrafu sa udeje rýchla a poctivá diskusia, pretože s touto úlohou počíta Programové vyhlásenie vlády.

 

Zároveň dodal, že je v hre aj zmena voľby policajného prezidenta. Uviedol to na margo odchodu v súčasnosti obvineného policajného šéfa Petra Kovaříka. "Debata na túto tému je otvorená, ale zatiaľ to nevnímam ako horúcu tému. Výber nástupcu sa bude pravdepodobne realizovať podľa súčasného zákonného postupu." 

 

Možno vás zaujme: Igorovi Matovičovi nepredĺžili zvýšenú ochranu!

 

Zapojil sa aj Ladislav Kamenický: "Nie som proti tomu, že ak niečo niekto urobí zle, nech čelí trestnému konaniu. Som ale proti zužovaniu tohto paragrafu a právomocí GP, lebo toto môže neskôr doľahnúť aj na obyčajných ľudí." 

 

img

 

Ústavný zákon o rozpočtovej zodpovednosti

Minister Matovič tiež povedal, že v koalícii nie je dohoda na ústavnom zákone o rozpočtovej zodpovednosti. SaS sa snaží zatiaľ neúspešne do zákona zahrnúť daňovú brzdu. „Pevne verím, že SaS prestane trucovať a vydierať.“ 

 

 

Skonštatoval, že bude robiť všetko pre to, aby návrh zákona v septembri schválili. "Ak tam tá dohoda nebude, áno, budeme škrtať a pôjdeme po výdavkoch každého jedného ministerstva." 

 

Kamenický podotkol, že minister hovorí o rozpočtovej zodpovednosti voči verejným financiám, pričom dlh stúpa. Vyhlásil, že je potrebné konsolidovať verejné financie. 

 

 

Daňovo-odvodová reforma

V súvislosti s daňovo-odvodovou reformou Igor Matovič povedal, že má ambíciu predstaviť ju v priebehu septembra. Kamenický tvrdí, že je za tým populizmus a minister financií podľa neho nemá spočítané, čo bude robiť.

 

Súvisiaci článok: Financmajster Matovič sa opäť obul do koaličného partnera. Tvrdí, že saskári brzdia daňovo-odvodovú reformu


Očkovacia lotéria a kritika

Matovič odmietol hovoriť o očkovacej lotérii ako o fiasku. Podľa neho relácia RTVS, kde sa hrá o očkovaciu prémiu, trhá dlhodobé rekordy sledovanosti.  

 

Za mieru zaočkovanosti nesie podľa neho zodpovednosť rezort zdravotníctva. Nevylúčil preto výmenu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. "Za päť mesiacov som nezaregistroval žiadnu inovatívnu aktivitu, ako zvýšiť očkovanie ľudí nad 80 rokov. Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať najbližšie týždne." 

 

Prečítajte si: OĽANO: Pellegriniho charakter je hanbou na hanbu!

 

Ladislav Kamenický sa zapojil a skritizoval očkovaciu lotériu. Matoviča sa pýtal, aké sú celkové náklady na lotériu okrem čiastky 21 miliónov eur vyčlenenej na výhry. Kamenický považuje lotériu za plytvanie peňazí.

 

Odporučil Matovičovi, aby si nechal ochranku s obrneným autom, lebo by sa nemohol inak ukázať medzi ľuďmi. Matoviča označil za daňového podvodníka, ktorý by si inak odpykával trest, ak by nebol jeho prípad premlčaný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona