V africkej Namíbii vydražia 40 krokodílov po zvýšenom počte útokov na človeka

NETKY.SK • 16 Jún 2023, 08:45 • 2 min
V africkej Namíbii vydražia 40 krokodílov po zvýšenom počte útokov na človeka

WINDHOEK - Namíbia vydraží 40 živých krokodílov a udelí ďalšie povolenia na ich lov, pretože nárast krokodílej populácie zvýšil počet útokov na ľudí.

slovakia

left justify in out

Namíbia vydraží 40 živých krokodílov a udelí ďalšie povolenia na ich lov, pretože nárast krokodílej populácie zvýšil počet útokov na ľudí. Oznámil to vo štvrtok minister životného prostredia Namíbie. Informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

 

"Zamerali sme sa na rôzne časti, kde krokodília populácia prekračuje únosnosť a presúva sa na breh, kde útočí na ľudí," povedal minister Pohamba Shifeta. Podľa vyhlásenia ministerstva 40 krokodílov odchytia v severovýchodnom regióne Kavango a Zambezi a vydražia ich. Vláda oznámila, že ich predá každému, kto preukáže vhodné prostredie pre ne a správne vývozné doklady. Podľa Shifetu počet krokodílov v južných častiach Namíbie prekračuje hranicu udržateľnosti. "Pozeráme sa aj na miesta, kde útočia na ľudí v chránených územiach, a zvýšime kvóty na trofeje, možno ich zdvojnásobíme," dodal minister Shifeta.

 

Od roku 2019 ministerstvo životného prostredia zaplatilo 125.000 dolárov ako kompenzácie za útok krokodíla. Táto suma zahŕňala 14 platieb pre zranených aj náhradu za stratu hospodárskych zvierat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies