Turecko opäť vydalo zatykače na štyroch nedávno prepustených aktivistov

NETKY.SK • 22 Júl 2017, 13:02 • 2 min
Turecko opäť vydalo zatykače na štyroch nedávno prepustených aktivistov

ISTANBUL - Turecká oficiálna tlačová agentúra Anadolu dnes informovala, že súd vydal znovu zatykače na štyroch ľudskoprávnych aktivistov, ktorých prepustili tento týždeň na slobodu.

slovakia

left justify in out

Súd podľa uvedeného zdroja akceptoval v piatok námietku podanú istanbulskou prokuratúrou ohľadne prepustenia aktivistov. Tieto štyri osoby boli prepustené v utorok, avšak s tým, že im boli zadržané pasy - nemôžu teda cestovať do zahraničia - a musia sa pravidelne hlásiť na polícii.

 

Prepustení aktivisti patria ku skupine desiatich ľudí zatknutých 5. júla, keď sa na jednom istanbulskom ostrove zúčastňovali konferencie o digitálnej bezpečnosti.

 

Šesť ďalších osôb, vrátane riaditeľky pobočky organizácie Amnesty International (AI) pre Turecko Idil Eserovej a nemeckého občana Petra Steudtnera, musí podľa utorkového rozhodnutia súdu zostať až do súdneho procesu vo vyšetrovacej väzbe. Obvinili ich z podpory teroristických organizácií.

 

Nemecko už Turecko vyzvalo, aby Steudtnera, ktorý je filmovým dokumentaristom, okamžite prepustilo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies