Michal Truban podal trestné oznámenie na Milana Mazureka z ĽSNS

NETKY.SK • 17 Február 2020, 14:59 • 2 min
Michal Truban podal trestné oznámenie na Milana Mazureka z ĽSNS

Volebný líder koalície Progresívne Slovensko/Spolu-občianska demokracia Michal Truban dnes podal trestné oznámenie na Milana Mazureka zo strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko.

slovakia

left justify in out

Šírenie nenávisti zo strany Mazureka

Dôvodom sú Mazurekove výroky o "parazitoch a asociáloch", ktoré natočili účastníci mítingov v Krupine a Rimavskej Sobote.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Progresívne Slovensko (@progresivne_sk),

 

Podľa Mazureka kupoval Truban protestujúcich
"Nemôžeme nechávať fašistom a takýmto ľuďom voľný priebeh. Aj oni musia dodržiavať zákony. Nemôžu šíriť nenávisť, klamstvá a podnecovať k hanobeniu rasy a rôzneho násilia," vyhlásil Truban pred budovou Generálnej prokuratúry. Mazurek tiež na videu hovoril o tom, že Truban bol v rómskej osade zháňať protestujúcich za 15 eur. Truban to odmietol.

 

Mazurek kandiduje za poslanca
Milan Mazurek vlani prišiel o mandát poslanca, keď ho Najvyšší súd SR odsúdil za rasistické výroky o Rómoch. V októbri 2019 zaplatil peňažný trest 10-tisíc eur, a tak sa môže znovu uchádzať o kreslo poslanca. Je na poslednom 150. mieste kandidačnej listiny ĽSNS. Viac o Mazurekovom vylúčení z Národnej rady sa dozviete v článku "Milan Mazurek z ĽSNS je právoplatne odsúdený, do NRSR sa nevráti"

 

img

Milan Mazurek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona